ПОПЛАВA У КОМИНИМА

0
1419

Не одржавају се пропусти за воду, поплаве неизбјежне

ПОПЛАВA У КОМИНИМА

Јаке падавине али и лоше одржавање одвода и пропуста за кишницу  вечерас је изазвали поплаве у насељу Комини. Наиме, вода која се сливала низ асвалтни пут, услед нередовног чишћења пропуста за атмосферску канализацију, изазвала је поплаве како дворишта тако и стамбених објеката. Становници Комина који су изненађени поплавама оштро су реаговали, окривљујући оне који не одржавају одводе који воду одводе у Везишницу.  Према ономе што се могло чути на лицу мјеста оштре критике су упућене општинским властима али и надлежним државним службама које би требало да одржавају поменуте одводе. Становници Комина су за оваква дешавања били у потпуности неспремни, а вечерас смо чули да су у претходном периоду у неколико наврата тражили чишћење одвода, али да то нико од надлежних служби није озбиљно схватио.

На лице мјеста су изашли запослени у Служби за заштиту и спашавање, како би помогли у одвођењу воде из стамбених објеката. Међутим, резултати њиховог рада  зависе највише од тога  хоће ли падавине стати.

Поред Комина вечерас је веома критично и у Зеници, гдје због неочишћеног корита Везишнице од отпада пријети опасност да буду поплављена имања, али и поједини објекти. Опасност вреба и за насеља Шевари и Жидовићи, посебно ако дође до испуштања воде из језера у Отиловићима или до прелијевања бране у Рабитљу.

  • Нерад и небрига се увијек плате. На жалост, кола се увјек ломе преко леђе самих грађана а не преко оних који су одговорни за вечерашње поплаве, или оне које ће се десити током ноћи, казао је еколог Милорад Митровић и упутио апел да се поведе рачуна како не би дошло до нових поплава.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here