РАДНИЦИМА ПРЕОСТАЛО ДА ЖИВЕ ОД ПРОДАЈЕ СОПСТВЕНИХ ОРГАНА

0
827

Предсједник општине Игор Голубовић умјесто плата нуди помоћ од 250 еура

РАДНИЦИМА ПРЕОСТАЛО ДА ЖИВЕ ОД ПРОДАЈЕ СОПСТВЕНИХ ОРГАНА

Након јучерашњег састанака између  представника Штрајкачког одбора пљеваљског предузећа Комуналне услуге и предсједника општине Игора Голубовића у понедељак ће се знати хоће ли се наставити са започетим штрајком. Како нам је казао предсједник једног од синдиката у том предузећу Вукадин Шљукић о наставку штрајка ће одлучити радници на збору.

-У понедељак ће радници донијети одлуку о даљим поступцима. Очекујем да Штрајкачки одбор информише запослене о резултатима разговора са предсједником општине, казао је Шљукић и појаснио да очекује да ће се раднички збор одржати у понедељак.

Он је казао да је на јучерашњем састанку  предсједник општине  понудио да се радницима исплати помоћ у износу од по 250 еура, као и да ће наредне недеље представници пљеваљске локалне управе разговарати са представницима Пореске управе како би се повукла блокада рачуна настала услед дугова за порезе и доприносе.

Шљукић је и јуче подсјетио да радници овог предузећа тешко живе и да им је једино преостало да продају сопствене органе, како би измирили обавезе.

-Можемо да продајемо крв или унутрашње органе да преживимо. Не видим друге могућности ако пљеваљска општина не жели, као оснивач предузећа, помогне, казао је Шљукић.

Радници „Комуналних услуга“ су започели штрајк 19. августа са окупљањем сваког дана испред сједишта пљеваљске локалне управе. Они траже да им се за почетак од 16 плата, колико им се дугује, исплати по три плате, као и да Пореска управа повуче блокаду рачуна за неплаћене порезе и доприносе у износу од 340 хиљада еура.

Поменуто предузеће има око 50 запослених радника, који обављају услуге сахрањивања на градском гробљу Равни, послове на градској пијаци и у Азилу за напуштене животиње.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here