РАДОВИ НА ЗАВРШЕТКУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СПОМЕНИКА НА СТРАЖИЦИ УЛАЗЕ У ШЕСТУ ГОДИНУ

0
641

Нема заинтересованих градитеља за радове на Стражици

РАДОВИ НА ЗАВРШЕТКУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ СПОМЕНИКА НА СТРАЖИЦИ УЛАЗЕ У ШЕСТУ ГОДИНУ

Реконструкција споменика на Стражици још увјек није окончана и поред чињенице да је почела 2015. године. Радови на споменику, који су почели прије пет  година, прекинути су већ наредне године услед сукоба извођача радова и тадашње локалне управе. Услиједиле су бројни јавни позиви за избор новог извођача послова али се нико није јављао на расписане тендере.

Током ове године расписан је јавни позив за завршетак радова на расвјети и видео надзору на споменику и тај дио посла је завршен. Из локалне управе је тада саопштено да је тај дио посла било неопходно завршити јер је било потребно споменик заштити од напада хулигана.

За некадашњег предсједника Организације бораца НОР-а Видоја Деспотовића завршетак радова у овој години није могућ али би било пожељно да се послови на реконструкцији заврше до 1. децембра наредне године.

  • Наредне године се обиљежава 80 година од Пљеваљске битке и било би потребно да се реконструкција споменика оконча до тада. То очекују грађани и чланови борачке организације, казао је Деспотовић уз појашњење да се ради о јубиларној години.

Споменик на Стражици је подигнут у част погинулих 1. децембра 1941. године, као и у част  погинулих током Другог свјетског рата.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here