НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ РАВНИ ЗАКУП СЕ НЕ ПЛАЋА ЗА 750 ГРОБНИХ МЈЕСТА

0
760

Годишњи губитак 14 хиљада еура

НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ РАВНИ ЗАКУП СЕ НЕ ПЛАЋА ЗА 750 ГРОБНИХ МЈЕСТА

У пљеваљском локалном предузећу “Комуналне услуге“ на годишњем нивоу губе 14 хиљада еура због немогућности да наплате одржавање једног броја гробних мјеста на градском гробљу Равни. Како нам је казао вршилац дужности директора овог предузећа Радивоје Миле Бујишић радници овог предузећа свакодневно раде на одржавању гробља, али је проблем што многи сахрањени грађани на овом гробљу немају више потомака у Пљевљима.

  • Проблеми постоје око наплате потраживања од породица преминулих грађана за гробна мјеста. Одржавање за око 750 старих гробних мјеста због непознате адресе, промјене мјеста боравка, непостојања наследника, није могуће наплатити, што причињава велико оптерећење у раду, казао је Бујишић и појаснио да се последњих деценија велики број грађана иселио из Pљеваља а да су први Пљевљаци у ово гробље сахрањени током шеzдесетих година прошлог вијека.
  • Годишње се губи око 14 хиљада еура закупа гробних мјеста, казао је Бујишић и нагласио да је поменути губитак велики за ово предузећа.

Ранијих година из предузећа „Комуналне услуге“ саопштавано је да је  у гробљу Равни сахрањено око шест хиљада лица, као и да се одржавање не плаћа за око 600 гробних мјеста. И тада су тврдили да се не врши плаћање из истих разлога, као и да се број таквих гробних мјеста увећава.

Локално предузеће је у марту мјесецу изашло из стечаја и тренутно привремено руководство све чини како би испунило обавезе из плана реорганизације предузећа. Међутим, док је исто било у стечају од октобра прошле године без посла је остао 21 радник док су два лица отишла у пензију. Захтјев за пензионисање су предала још 4 радника, а на радним мјестима је од 48 остало 25 запослених.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here