ВАКЦИНАЦИЈА НИЈЕ ПОМОГЛА, РЕВАКЦИНАЦИЈА ОДЛОЖЕНА

0
1093

У Бобову
ВАКЦИНАЦИЈА НИЈЕ ПОМОГЛА, РЕВАКЦИНАЦИЈА ОДЛОЖЕНА
Иако је током године значајан број житеља пљеваљског села Бобово боловао од короне, последњих мјесец дана вирус хара овим селом. Посебно је тешка ситуација у засеоку Ограђеница и Слатина. Свакако, ни у другим дјеловима овог планинског села ситуација није много боља.
– Што се тиче села Ограђеница, тамо је заиста тешка ситуација. Обољеле су комплетне породице и према мојим сазнањима, корона није стигла само у три куће – казао нам је предсједник Мјесне заједнице Бобово Бајо Јеловац, уз напомену да стање није много боље ни у селу Слатина.
– Што се тиче Слатине, тамо је педесет одсто становништва обољело. У другим дијеловима Бобова обољело је око 30 одсто становништва. Многи Бобовци се налазе на болничком лијечењу и ситуација није уопште добра – каже Јеловац и појашњава да је прву дозу вакцине примио већи број Бобоваца.
Према његовим ријечима, тражено је да се вакцинација врши и преко Мјесне заједнице, јер су тамошњи житељи показали велико интересовање за вакцинисање.
– Сада је одложена ревакцинација, која је била заказана за 2. октобар, јер се велики број Бобоваца налази ван Бобова, односно на болничком лијечењу и на лијечењу у самим Пљевљима – казао је Јеловац и додао да су многа домаћинства, узимајћи у обзир природу живота на селу, доведена у незгодну ситуацију.
У самој мјесној заједници нијесмо могли дознати шта је довело до тога да се корона вирус прошири у овом селу, чији су засеоци од Пљеваља удаљени и до шездесет километара. Посебно се на великој удаљености налазе села Слатина и Ограђеница.
– Нажалост, било је и више смртних случајева, тачно не могу рећи колико – закључио је Јеловац.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here