СМЕЋЕ ПРИЈЕТЊА ЗА ВОДОСНАБДИЈЕВАЊЕ ГРАДА

0
1207

Из НВО сектора упозоравају

СМЕЋЕ ПРИЈЕТЊА ЗА ВОДОСНАБДИЈЕВАЊЕ ГРАДА

Док еколози критикују и траже да се заустави бесправно одлагање смећа поред путева, у рубним дјеловима града и поред ријека, у локалној управи нико не предузима ваљане кораке да се ови проблеми ријеше. Из невладиног сектора  поручују и да незаконито одлагање смећа представља пријетњу и за водоснабдјевање града, јер смећа има све више и у Отиловићком језеру, одакле се вода узима за пиће. Тако из Спортског риболовачког клуба „Липљен“ не крију незадовољство због незаконитог одлагања смећа у водотоке. Из ове организације подсјећају да управо реализују јавни рад уз помоћ Завода за запошљавање, гдје су од 1. јуна ангажовали пет радника на чишћењу ревира ријеке Ћехотине.

-Поред тога, сваке године чистимо Ћехотину на мјестима гдје се нагомила плутајући отпад. Ускоро, када мјере НКТ дозволе, планирамо чишћење Отиловићког језера из којег Пљевљаци пију воду, а у којем такође има доста акумулираног отпада, каже предсједник поменутог клуба Васо Кнежевић.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here