ЗАР ЈЕ МИР КАДА УНИШТАВАТЕ ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА!?

0
912

Саопштење за јавност Коалиције „МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА“ – Душан Јањушевић, кандидат за посланика и одборник Демократа у СО Пљевља

ЗАР ЈЕ МИР КАДА УНИШТАВАТЕ ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА!?

Након што је ДПС власт уништила и угасила Агенцију за стамбено пословни фонд, након што је затворила постројење за пречишћавање отпадних вода, сада планира да затвори и Комуналне услуге и на улицу пошаље више од педесет породица. Очито да је међупартијски обрачун у владајућој коалицији испреплетан непотистичком мрежом коштао раднике у овом моменту 14, односно 16 плата. Стање је драматично и у осталим јавним предузећима чији се кумулативни губици и дугови мјере милионима еура и само је питање дана када ће наступити финансијски колапс.

Чему господо служи наша служба за збрињавање напуштених животиња када морате да платите пајсер градоначелнику Котора да тај посао ради умјесто нашег предузећа?

Такође, највеће мајсторство у стварању неслоге и уношењу раздора у колектив показује се управо на примјеру Комуналних услуга. Тако је власт одлучила да направи селекцију и само дијелу радника исплати помоћ, како би покушала амортизовати незадовољство због дуговања рекордних 14 односно 16 зарада. По устаљеној аутократској пракси, владајућа структура покушава да раднике понизи, да им да мрвице умјесто плата које су часно, поштено, одговорно и преданим радом зарадили. И не само то, за уложени напор и рад, зараде су иначе понижавајуће ниске и недовољне за пристојан живот и егзистенцију њихових породица. Ко то смије да се игра са судбинама радничких породица у Пљевљима?

Радници Комуналних услуга су својеврсни хероји данашњег времена. У периоду пандемије корона вируса, обавили су више сахрана особа које су биле заражене овим вирусом без адекватне опреме што је несхватљиво с обзиром да је „локалном НКТ-у“ поштовање мјера „на првом мјесту“. И јесте, али за оне што сједе у канцеларијама, али не и за оне који раде.

Зато је мир када не уништавате јавна предузећа и не шаљете раднике на улицу. Мир је када су плате редовне. Мир је када радници пристојно живе од свог рада. Мир су јака и стабилна јавна предузећа. Мир је када поштени људи управљају јавним службама. Мир су задовољни радници. Зато позивам све раднике да 30. августа изаберу МИР, заокруже број 11, јер МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here