ГРАДОНАЧЕЛНИК ТРЕБИЊА ПОДРЖАО КОАЛИЦИЈУ „МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА“

0
477

Сарадња два братска града

ГРАДОНАЧЕЛНИК ТРЕБИЊА ПОДРЖАО КОАЛИЦИЈУ „МИР ЈЕ НАША НАЦИЈА“

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић пожелио је у телефонском разговору свом колеги – предсједнику Општине Херцег Нови Стевану Катићу – срећу и успјех на предстојећим парламентарним изборима у Црној Гори, изразивши увјерење да ће сарадња два братска града и у наредном периоду бити на високом нивоу.

Ћурић је истакао да вјерује да ће Катић и Коалиција окупљена под слоганом „Мир је наша нација“ коју предводи  лидер Демократа Алекса Бечић остварити добар изборни резултат. те да ће се и остали градови и општине у Црној Гори послије 30. августа угледати на односе братских градова испод планина Леотар и Орјен.

„Односи Требиња и Херцег Новог треба да буду примјер братске сарадње и подршке. Вјерујем да су грађани Херцег Новог и Црне Горе препознали све оно што Катић и његов тим раде и што тек планирају да ураде, посебно на афирмацији идеје да границе не смију бити препрека међусобној подршци и сарадњи“, поручио је Ћурић.

Градоначелник Требиња казао је да је Катићу пренио и изразе подршке бројних грађана Требиња, који помно прате ситуацију у Црној Гори, вјерујући да ће се тамошњи народ и његова вјековна црква изборити за права достајна цивилизованом свијету.

„Циљ свих нас у региону су мир и добросусједски односи због чега ми је посебно драго што су као слоган предизборне кампање узете ријечи ‘Мир је наша нација’“, навео је Ћурић у телефонском разговору.

Ћурић је позвао Катића да посјети Требиње, јер су „браћа увијек добро дошла, а Требиње је град који сваког добронамјерног госта дочекује раширених руку и отвореног срца“.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here