НЕМА ДУШКА, НЕМА МИЛА, ТУ СЕ ПИТА БОЖЈА СИЛА…

0
908

Пљевља, 26. август

НЕМА ДУШКА, НЕМА МИЛА, ТУ СЕ ПИТА БОЖЈА СИЛА…

И ове вечери хиљаде Пљевљака прошетали су улицама свога града, јасни, гласни и истрајни у намјери да одбране своје светиње.

Поворка је, уз уобичајену иконографију, кренула са Трга „Патријарха Варнаве“ на који се након протестне шетње и вратила.

Након заједничког Оченаша окупљеним суграђанима на Тргу се обратио Др Дарио Вранеш, који је подсјетио Пљевљаке да су парламентарни избори 30. августа судар његошевске Црне Горе и Монтенегра, у ком Црна Гора нема прилику за поправни. Позвао их је да се угледају на своје претке и мисле на своје потомке, који ће их једног дана сигурно питати гдје су били кад се била ова битка. А ова битка, нагласио је Вранеш, мора да се добије оловком, јединственим отпором васколиког народа безбожној сили која не бира средства и начине да затре православље у Црној Гори.

Протест је протекао у миру и без инцидената, као и увијек, а полиција ни ове вечери није обезбјеђивала скуп, нити је било видно њихово присуство.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here