ПОДРШКА ЗАЈЕДНИЧКОМ СРПСКОМ ПРАЗНИКУ

0
474

Саопштење за јавност Српског националног савјета Црне Горе, предсједник Др Момчило Вуксановић

ПОДРШКА ЗАЈЕДНИЧКОМ СРПСКОМ ПРАЗНИКУ

Српски национални савјет Црне Горе подржава Одлуку руководстава Републике Србије и Републике Српске да се Дан пробоја Солунског фронта, 15. септембар, установи као празник српског народа. Стога ће у најкраћем року на својим органима донијети одлуку да се 15. септембар обиљежава као и сви други српски национални празници у Црној Гори. Ово из разлога што је Црна Гора увијек била српска држава, а и данас је држава и српског народа, што показује огромни српски национални и културни потенцијал у њој.

Пробој Солунског фронта, колико за Србију и Републику Српску, од изузетне је историјске важности и за српски народ у Црној Гори, како због значајног учешћа Црногораца-Срба који су са српском војском прошли сву мученичку голготу Првог свјетског рата, тако и због сигурног наговјештаја ослобађања Црне Горе и српских крајева од окупатора.

Уз уважавање руководстава Србије и Републике Српске да се не мијешају у унутрашња питања других суверених држава, најдобронамјерније их молимо да никада не забораве и превиде колики је историјски значај српског народа у Црној Гори за свеколико српство и стварање модерних српских држава.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here