ПЛАТА СЛАВОЉУБА ПОПАДИЋА 3 ХИЉАДЕ ЕУРА

1
1770

Од када ради никад није имао мању плату

ПЛАТА СЛАВОЉУБА ПОПАДИЋА 3 ХИЉАДЕ ЕУРА

Након шестогодишњег ћутања о висини зараде извршни директор Рудника угља Славољуб Попадић саопштио je да зарађује око 3 хиљаде еура на мјесечном нивоу. Попадић је казао да му је то најнижа плата од како се бави менаџерским послом, као и да вјерује да је неопходно да се добар менаџер добро плати.

  • Што се тиче моје плате она је двије хиљаде и девесто еура, односно са урачунатим минулим радом моја зарада је око три хиљаде еура, казао је на конференцији за штампу поводом Дана рудара Попадић.

Он је  објаснио да је просјек зарада запослених око 740 еура, радницима у производњи, без инжењера, 850 а најнижа плата је око 400 еура. Према његовим ријечима плату од 400 еура имају лица са завршеном основном школом.

Када је у питању предсједник Одбора директора Александар Митровић његова новчана накнада је 1.056 еура, док други чланови Одбора имају мање накнаде. Митровић је, поред ангажовања у Руднику угља, запослен и у Хипотекарној банци у Подгорици.

Када је ријеч о новчаним накнадама члановима Одбора директора оне су значајно смањене у последњој години. Раније се шпекулисало да је и извршни директор Славољуб Попадић имао зараду од 4 до 5 хиљада еура. Посебно је зарада Попадића била висока првих година његовог рада у Руднику угља.

Славољуб Попадић је на мјесто извршног директора Рудника угља постављен 2014. године, када је са те функције смијењен дотадашњи извршни директор Вук Роћен.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

1 КОМЕНТАР

  1. Нисмо знали да у редовима дпс постоје и нобеловци.
    Овакав кадар не смије се испустити. Треба отворити очи новим властима и представити им кадар који дпс запоставља и понижава са бедних 3 сома евра. Идеалан премијер нове владе. (Има и колатералне предности, личи ко јаје јајету на “Радијатора“, па ће навикавање на њега тећи глатко).
    Он је поред свега и толико пожртвован да презире новац, и долази у непролуфтирана Пљевља, да као аскета и испосник удише све оне честице за тричаве три хиљаде, а могао би да малти паре по свијету.

    Најтеже је, вјерујем, онима који га познају.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here