БРОЈ ОБОЉЕЛИХ И ПРЕМИНУЛИХ СЕ ПОВЕЋАВА А МЈЕСТА У БОЛНИЦИ НЕМА

0
1654

Многи пацијенти у Пљевљима безуспјешно желе болничко лијечење од корона вируса. Од 5 умрлих 1 је из Пљеваља.

БРОЈ ОБОЉЕЛИХ И ПРЕМИНУЛИХ СЕ ПОВЕЋАВА А МЈЕСТА У БОЛНИЦИ НЕМА

Да се ситуација са короном вирусом компликује показује чињеница да је међу пет преминулих лица једно лице из Пљеваља. Податак да нема излијечених у последњих осам дана такође забрињава, а чињеница да је међу новообољелим само једно лице не улива оптимизам, јер је велики број узорака прослијеђен на анализу у Њемачку. Са доласком тих резултата,   сасвим је  сигурно да ће бити  много већи број обољелих Пљевљака. За сада их је 239 од којих је у Пљевљима на болничко лијечење смјештено 25.

Ситуација са корона вирусом у Пљевљима из дана у дан се компликује, а према тврдњама бројних пацијената најтеже је са недостатком мјеста за смјештај обољелих. Многи пацијенти би жељели да се смјесте на болничко лијечење али то није могуће, па пацијенти након указане помоћи одлазе својим кућама. Такав начин лијечења им у много чему не одговара, посебно што постоје они који вјерују да би излијечење прије дошло уз строго мировање. Додатни проблем што пацијенти дуго чекају на прегледе, према неким свједочењима инфузије се дају у крајње лошим смјештајским условима, а и медицинско особље се жали на умор.

Ако је 239 обољелих, њих 25 се налази на болничком лијечењу у Пљевљима, већи број није на лијечењу ни у другим болницама, јасно се види да се већина обољелих лијечи код својих кућа. У таквим околностима вирус се лакше шири, јер је све више пацијената у додиру са другим лицима. Здравствени систем сасвим је сигурно неће издржати, односно можда је већ у потпуности доживио слом.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here