ЛЕКИЋ: ОДЛАЗЕЋИ МИНИСТРЕ ХРАПОВИЋУ, ОДГОВАРАЋЕШ И ПРЕД ЗАКОНОМ И ПРЕД БОГОМ

0
1195

Саопштење за јавност ОО Нове српске демократије Пљевља

ЛЕКИЋ: ОДЛАЗЕЋИ МИНИСТРЕ ХРАПОВИЋУ, ОДГОВАРАЋЕШ И ПРЕД ЗАКОНОМ И ПРЕД БОГОМ

Одлазећи министре Храповићу,

У Пљевљима је, на жалост, дошло до стања на које сам Вас мјесецима и годинама упозоравао и које је на крају било неминовно: потпуни распад здравственог система у Пљевљима.То је сваком Пљевљаку јасно.

Општа болница у Пљевљима је по први пут у својој историји остала на једном једином доктору специјалисти гинекологије и акушерства и тренутно је ово одјељење пред самим затварањем.То је најбоља слика и о Вама и о Вашем односу према Пљевљима и Пљевљацима.

Довели сте нас у ситуацију да се наши будући суграђани никада неће звати као рођени Пљевљаци јер ће се њихове мајке морати порађати широм градова Црне Горе. Довели сте нас у ситуацију да наше суграђанке а посебно породиље стрепе за сопствени живот и здравље  и мисле да шта ће бити са њима ако им буде неопходна хитна хируршка интервенција, да ли ће на вријеме стићи у Никшић, Беране или Бијело Поље…

Ви и Ваши директори који су Вас слијепо слушали сте директно одговорни за овакво стање. Годинама сте специјализације из гинекоогије и акушерства које би припале пљеваљској болници додјељивали љекарима из других градова Црне Горе а за које се знало да се по завршетку специјализације неће никада вратити у Пљевља да раде. Додјеливали сте их  љекарима – својим партијским послушницима из цијеле Црне Горе, грађанима БиХ који су вјерно долазили једном у 4 год да Вас гласају. Другим ријечима додјељивали сте их свима, само не пљеваљским докторима – њих сте прогонили. Ево сада су стигли дугови на наплату вашег криминалног и корумпираног рада: један гинеколог и затварње гинеколошког одјељења.

Као што сам Вас у више наврата упозоравао, врло брзо ће се слична ситуација десити и у осталим гранама медицине. У пљеваљској болници ради  само по један анестезиолог, кардиолог, очни љекар,  ортопед, ендокринолог.

Да ли је нормално, одлазећи министре Храповићу, да специјалиста педијатар који лијечи дјецу даноноћно дежура на интерном одјељењу и свакодневно долази у контакт са Ковид позитивним пацијентима?

Каква је сада судбина пљеваљских малишана када је због заразе Корона вирусом доктора педијатра затворено цијело педијатријско одјељење у Пљевљима?

Мислите ли да грађани не знају да сте због медијског притиска после неколико сати од затварања опет отворили педијатријско одјељење и то упошљавајући медицинске сестре које су биле у контакту са Ковид позитивним педијатром и чији се налаз на Ковид још чека?

Који ће то родитељ да поведе своје дијете на педијатриско одјељење гдје раде сестре чији се налаз на Ковид јос чека и које су биле у контакту са Ковид позитивним педијатром?

Јучашње немушто реаговање директора болнице Лаловића у нашем граду је изазвало само трагикомичну реакцију којом је само показао да још није ни упознао своје надлежности и да није дорастао функције коју ће обављати још врло кратко вријеме. Другачије се није могло ни очекивати од директора који осим партијске послушности нема апсолутно никакве стручне нити организационе квалитете.

Да ли знате да на територији наше општине од 1346 км квадратних ради само једна екипа Хитне медицинске помоћи и да грађани по неколико сати чекају долазак хитне помоћи?

Од 5 умрлих пацијената од Ковида 1 је из Пљеваља.То је крвав просијек одлазећи министре Храповићу…

Да ли Вас упоште интересује колико ће још малобројни здравствени радници у Пљевљима моћи да издрже овакав темпо рада?

Да ли Вас интресују животи грађана Пљевлаља одлазећи министре Храповићу?

Да ли Вас интересује што грађани Пљеваља очекују да ли су процесуирани љекари коју су скривали бруталне повреде нанешене од стране полиције Огњену Мијатовићу, који је исход дисциплинске мјере против љекара који је изигравао судију и тужиоца и који умјесто да описује повреде у извјештају наводи „пацијент напао полицајца“?

Шта је исход дисциплинског поступка против љекара који је прикривао повреде Божидару Чабаркапи?

Вашим односом сте показали да Вас све то не интресује.

Вас заправо само интресује Ваш криминал, ваши милиони, ваше торбице, аутомобили и опљачкани новац од грађана Црне Горе.

Све што сте радили радили сте  по препознатом шаблону Вашег предсједника младих СД-а, Санина Рашчића а на крају ћете проћи као и он.

То је, хвала Богу, народ и препознао и заувијек Вас одувао са политичке сцене Црне Горе. Зато и јесте одлазећи.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here