ВЛАДЕ МИЛИНКОВИЋ УСКОЧИО У РУДНИК УГЉА

0
1932

Предсједник пљеваљског ДПС-а нашао нови посао

ВЛАДЕ МИЛИНКОВИЋ УСКОЧИО У РУДНИК УГЉА

Предсједник пљеваљског општинског одбора Демократске партије социјалиста Владе Милинковић у наредном периоду радиће у Руднику угља. Потврду о запослењу Милинковића донијеће наредних дана Одбор директора чије и Милинковић члан.

Предсједник пљеваљског ДПС-а тренутно је запослен у филијали Пореске управе у Пљевљима, гдје има плату 466 еура. Притом, Милинковић добија новчану накнаду за рад на мјесту предсједника општинског одбора поменуте партије у износу од 290 еура. Као члан Борда директора Милинковић има и од Рудника угља накнаду од 1370 еура. Према подацима из његовог имовинског картона током прошле године приходовао је 26.240 еура.

Међутим, имајући у виду да након августовских избора и пораза ДПС-а  Милинковић не може да очекује да ће у остати у Борду директора, а плата у Пореској управи од 466 еура очигледно није довољна, ухљебљење у Рудник угља је најбољи начин да се очувају приходи.

  • То је класичан примјер политичког удомљавања и чин спашавања коришћењем прелазног периода у формирању нове власти за задовољавање личних интереса и апетита. Овакав поступак није изненађење, имајући у виду да се тај модел масовно користи не само у Руднику угља, већ и у другим субјектима и јавним управама које контролише ДПС, казао је шеф одборничког клуба Демократа у пљеваљском локалном парламенту Никола Ровчанин.

Ровчанин је позвао представнике Рудника угља да јавно саопште све информације око пријема Милинковића у Рудник угља.

  • Да ли је мотив њиховог ангажмана потреба или је то политичка одлука и ако је у питању стварна потреба за извршиоцима његове струке да ли је расписан јавни конкурс за избор најбољих кандидата, закључио је Ровчанин.

Прије Влада Милинковића у Руднику угља је почео са радом некадашњи потпредсједник пљеваљске општине Љубиша Ћурчић, који је запослен у сектору набавки.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here