АСВАЛТИРАЊЕ СЕОСКИХ ПУТЕВА ПОЧЕЛО ОД КРЕЈИНОГ ВРЕЛА И КУЋЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ ИГОРА ГОЛУБОВИЋА

0
1911

Асвалт најпотребнији предсједнику општине

АСВАЛТИРАЊЕ СЕОСКИХ ПУТЕВА ПОЧЕЛО ОД КРЕЈИНОГ ВРЕЛА И КУЋЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ ИГОРА ГОЛУБОВИЋА

Асвалтирање сеоских путева у пљеваљској општини, чија је вриједност 670 хиљада еура, почело је од села Крејино врело, односно од приступног пута до куће и имања предсједника општине Игора Голубовића. Поменуто село, гдје је и у кућа предсједника општине, практично је на периферији града и постоји могућност да су у локалној управи поступили по принципу да је неопходно кренути са пословима асвалтирања од ближих села. Међутим, имајући у виду да асвалтирања путева нема у другим селима, као и да је недавно директор Службе за развој и изградњу Ненад Рубежић саопштио да није извјесно, због могућих хладних дана, да ће се вршити асвалтирање путева, постоји могућност да се предсједнику општине Голубовићу журило да заврши посао до своје куће. Посебно је ова варијанта могућа јер је након пораза ДПС-а на парламентарним изборима и осипања већине у пљеваљском локалном парламенту одласком одборника Предрага Цвијовића и Срђана Пивљанина, Голубовић пожурио јер је све извјесније да неће дуго бити предсједник.

У сваком случају сада је јасно да је асвалтирање сеоских путева почело од куће предсједника општине Голубовића, јер радова у другим селима нема.

  • Још нико ништа не ради на терену. Имали смо обећање да ће у нашој заједници бити асвалтирано око 300 метара пута, казао нам је предсједник Мјесне заједнице Бољанићи Мијо Котлаја и појаснио да становници ове заједнице не вјерују да ће ове године бити асвалтирања путева јер ће веома брзо снијег и хладни дани.

У МЗ Потковач потврдили су нам да нема радова на асвалтирању путева, али су ипак поручили да они још увјек вјерују да ће таквих послова бити.

  • Имали смо обећање од предсједника пљеваљске општине Игора Голубовића да ће најмање бити асвалтирано 500 метара. Вјерујем да ће тај посао бити завршен, каже тамошњи предсједник Василије Дробњак.

Сам предсједник општине Голубовић је прије два мјесеца у изјави за медије казао да ће се трудити да што више буде асвалтираних сеоских путева.

  • Ове године водимо се принципом да не асфалтирамо мање од 400 метара дионице, казао је тада Голубовић уз појашњење да је претходних година вршено асвалтирање на одређеним локацијама од по 200 метара и да се таква пракса показала као јако лоша јер су поједини извођачи радова због тешкоће у пословима, напустали радилиште. Голубовић је том приликом појаснио да помјерање механизације за асвалтирање дионице пута од 200 метара изазива допунске трошкове за извођаче радова.

Из Општине Пљевља је раније саопштено да је потписан уговор са компанијом „Црнагорапут” вриједан 670 хиљада еура за асфалтирање сеоских путева. Притом је речено  да ће укупно на простору општине бити асфалтирано 11 километара сеоских путева, и то на 23 путна правца. Тада није било ни ријечи о редуследу асвалтирања сеоских путева, па није ни саопштено да ће радови почети од села Крејино врело, односно од села у коме живи актуелни  предсједник пљеваљске општине Игор Голубовић.

Крејино врело има више среће од беспутних Жидовића

Када је у питању асвалтирање сеоских путева, посебно асвалтирање сеоског пута до Крејиног врела, не треба заборавити да је ово село добило дио асвалтног пута први пут 2011. године, односно у моменту када се садашњи предсједник општине Голубовић припремао да напусти позицију општинског менаџера, јер је ДПС 2010. године на локалним изборима претрпио пораз. Само село Крејино врело има више среће од осталих околних села, као што су беспутни Жидовићи, јер је предсједник Голубовић током 2008. године у њему купио ливаду а потом и изградио кућу у којој живи. Сада ново асвалтирање пута долази управо пред политичку смјену.

Не треба заборавити да је уговор о асвалтирању сеоских путева вриједан 700 хиљада еура потписан са „Црнагорапутем“ и 2018. године, али да је тај посао завршен у прољеће 2019. Због свега наведеног, може се закључити да село Крејово врело има среће, јер ће највјероватније асвалт у другим селима постављати тек наредне године.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here