ОД ПЕНЗИОНЕРСКЕ ПЉЕВАЉСКЕ СИРОТИЊЕ КУПОВАЛИ РЕЖИМСКУ „ПОБЈЕДУ“

0
1222

Удружење пензионера арчило чланарину пензионера

ОД ПЕНЗИОНЕРСКЕ ПЉЕВАЉСКЕ СИРОТИЊЕ КУПОВАЛИ РЕЖИМСКУ „ПОБЈЕДУ“

Од пензионерске чланарине Удружење пљеваљских пензионера током прошле године куповало је свакодневно Дневни лист „Побједу“, како би се њихово чланство правилно информисало, а прије свега како би побољшали продају овог режимског листа. У извјештају који је поднио предсједник Удружења Вукадин Дамјановић не наводи се колико је примјерака „Побједе“ куповано, па није познато ни колико је тачно новца потрошено из пензионерске касе. У најбољем случају током прошле године, уколико је купован дневно по један примјерак „Побједе“ потрошено је 177,5 еура.

Тај износ на први поглед није велики, али ако се зна да око 1400 пензионера годишње, услед слабих примања, прими од Удружења новчану помоћ од по 30 еура и да сви заинтересовани пензионери не приме поменуту помоћ, онда је податак да се новац из сиромашне пензионерске касе троши за подршку режимским медијима више него страшан. У читавој причи не треба заборавити ни то да се пензионерима од пензија, сваког мјесеца, одбија по шездесет еуроценти за чланарину у Удружењу. Од тог новца издржава се рад Удружења и финасирају активности.

  • И ове године је Удружење пензионера Пљевља обезбиједило из својих средстава за Клуб бр. 1 дневни лист „Побједа“, док су Фонд ПИО и Савез удружења пензионера Црне Горе обезбједили тромјесечни лист „Гласник пензионера Црне Горе“, у тиражу од 3000 примјерака, тако да Удружењу пензионера Пљевља припада око 170 примјерака, наводи се у извјештају Удружења пензионера за 2020. годину, који је потписао Вукадин Дамјановић.

Не треба заборавити да у Пљевљима има око шест хиљада пензионера и да су њихове пензије у просјеку 282 еура, што је испод државног просјека. Посебно су угрожени они пензионери који примају најнижу пензију у износу од 128 еура.

Према подацима и документацији коју прикупљамо у Удружењу пензионера Пљеваља биће још бисера овакве врсте, јер се очигледно пословало по угледу и матрици каква је за многе у овој земљи била нормална до избора 30. августа.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here