СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 5. НОВЕМБРА

0
750

Засједање СО у Дому културе

СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ 5. НОВЕМБРА

Сједница пљеваљског локалног парламента, након одлагања због ширења корона вируса,  заказана је за  5. новембар.  Предсједник пљеваљског локалног парламента Драгиша Сокић заказао је сједницу са непромјењеним дневним редом од 23. октобра.

Поменута сједница је одложена јер су у Пљевљима ступиле на снагу, 19. октобра, оштрије мјере за спречавање корона вируса. Сједница локалног парламента ће се 5. новембра одржати у сали Дома културе, како би се испоштовале мјере заштите.

Током ове године пљеваљски локални парламент одржао је само једну сједницу. Током прва три мјесеца већина коју чине одборници ДПС-а, Бошњачке странке и СД-а је избјегавала заказивање сједнице како би избјегли расправу на тему Закона о вјерским сободама. Потом у априлу и мају сједница није заказивана због пандемије корона вируса. У јуну је одржана сједница гдје је дошло до оштре расправе због одлуке извршне власти да се уз мотел „Водице“ прода и стара манастирска воденица. У јулу и августу, локална власт је избјегла нову сједницу јер им оштрије расправе у предизборној кампањи нијесу ишле на руку. На критике опозиционих партија да се крши Статут општине и пословник о раду локалног парламента због незаказивања сједнице, засједање је заказано било за 23. октобар, а потом опет одложено.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here