БОЈАНИЋ: ТЕРМОЕЛЕКТРАНА „ПЉЕВЉА“ СЕ ГАСИ У ЈАНУАРУ?

0
1754

Сценарио ког су се сви нормални прибојавали

БОЈАНИЋ: ТЕРМОЕЛЕКТРАНА „ПЉЕВЉА“ СЕ ГАСИ У ЈАНУАРУ?

Министар капиталних инвестиција Младен Бојанић изјавио је данас „да ће се трудити да домаћа јавност буде што транспарентније обавијештена о свим релеватним чињеницама, биле пријатне или не за суочавање са њима“, коментаришући чињеницу да је похвалио зелену политику у енергетици на Министарском састанку Енергетске заједнице ЕУ, а због чега га је критиковала бивша министарка Драгица Секулић, коју је он назвао отвореним апаратчиком ДПС-а. Бојанић је рекао да ће представљати Црну Гору у најбољем свијетлу, чак и онда када то није цијела слика стања.

У том контексту Бојанић је рекао и:

  • Тако да ћу искористити прилику да одговорно обавијестим јавност да сам непосредно прије поменутог министарског састанка сазнао да је Темоелектрана Пљевља пред великим изазовом да већ средином јануара наредне године прекине рад, односно двије године прије дозвољеног рока, јер је потрошена предвиђена квота од 20.000 сати рада у режиму са високим загађењем средине, нагласио је Бојанић.

Коментаришући мини хидроелектране Бојанић је рекао:

  • Као резултат таквог стратешког безобразлука и сумњивих додјела концесија, поред уништења животног окружења многих грађана, нова власт се суочава са одштетним захтјевима у висини, за сада, већој од 50 милиона еура. Потенцијали енергетског сектора Црне Горе су били стављени у службу наметања обавезе свим грађанима Црне Горе да пуне џепове појединцима блиским бившој власти, навео је Бојанић.

Он је поручио да зна да ће Секулић бити у проблему кад надлежни органи закуцају на њена врата тражећи информације о изградњи вјетроелектране „Можура“ или кад је запитају о конфликту интереса у случају у којем је сину партијског шефа додијелила концесије за мини хидроелектрану.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here