АБАЗОВИЋ: ВЕЋ СЈУТРА МОГУЋЕ СМЈЕНЕ У НЕКИМ ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

1
1292

Делегација нове црногорске Владе у Пљевљима

АБАЗОВИЋ: ВЕЋ СЈУТРА МОГУЋЕ СМЈЕНЕ У НЕКИМ ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

Делегација нове црногорске Владе у којој су били потпредсједник Дритан Абазовић, министар екологије и урбанизма Ратко Митровић и министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић посјетила је данас Пљевља. Делегација се састала са челницима локалне власти у Пљевљима на челу са предсједником општине Игором Голубовићем а потом је обишла и Рудник угља „Пљевља“ као и Термоелектрану „Пљевља“, те разговарала са представницима одборничких клубова у Скупштини општине Пљевља.

  • Сматрамо да је крајње дискриминаторска политика да Пљевља толико дају Црној Гори а да се толико мало враћа Пљевљима, истакао је Абазовић пред новинарима, и рекао да нова Влада жели дисконтнуитет са таквом политиком.

Абазовић је истакао и да негативна слика која се у јавности стварала о Пљевљима након парламентарних избора не одговара стварном стању и да Пљевља то не заслужују:

  • Мислим да је нечији интерес био зарад одбране власти и да изазове вјерску и националну нетрпељивост и да се она прелије на неке друге средине у Црној Гори. Сва срећа да до тога није дошло Показали смо сви заједно један завидни ниво одговорности.

Абазовић је најавио и могуће брзе смјене у неким јавним предузећима:

  • Влада ће ускоро донијети одлуке које се тичу смјена у одређеним јавним предузећима и мислим да ће се почети сјутра са тим, нагласио је он. Не бих говорио о именима и мислим да ова Влада иде у концепт дисконтинуитета и претходни менаджмент тешко да може да очекује да остане на тим позицијама. Створени су велики дугови. Није се радило домаћински… бахат однос према државном буџету и локалном буџету јавних предузећа мора да се заустави.

Министар Ратко Митровић апострофирао је велике еколошке проблеме у Црној Гори, у чему Пљевља предњаче:

  • Присутни су проблеми Термоелектране, Шупље Стијене, а сада видим да има идеја да се праве асфалтне базе. Ми ћемо то добро да преиспитамо. Проблеми Шупље Стијене нијесу једноставни, због међуграничног проблема који изазивају отпадне воде док ћемо по питању Термоелектране организовати округли сто гдје ћемо анализирати нова рјешења за рјешавање еколошких проблема.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић посебно се осврнуо на инциденте у Пљевљима 13. маја, када је дошло до интервенције полиције и прекорчења овлашћења у случају Огњена Мијатовића. Предочавајући да се тај предмет сада налази у Тужилаштву Секуловић је посебно истакао:

  • Оно што је испливало након тога случаја јесте да нису у том моменту постојали јасни идентификациони елементи на оновуз којих можемо да знамо о којим се полицајцима ради, што је свакако пропуст. Информисан сам да је то исправљено за одређене полицијске јединице али да је та ознака јако мала и објективно нема своју сврху. Министарство ће радити да се то примијени да се не би могла десити ситуација да пет полицајаца прекорачују овлашћења а да ми не можемо да идентификујемо четворицу јер онај пети неће да каже ко су други. Полиција мора да дјелује потпуно без дискриминације и селективности, истакао је Секуловић.

Предсједник општине Игор Голубовић истакао је да ће нова црногорска Влада у Пљевљима имати „јако добронамјерног партнера“.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону

1 КОМЕНТАР

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here