БОЛНИЦА НЕЗАКОНИТО ЗАПОШЉАВАЛА У ВРИЈЕМЕ ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

0
864

Пљеваљска Болница и РТВ Пљевља под присмотром Агенције за антикорпцију

БОЛНИЦА НЕЗАКОНИТО ЗАПОШЉАВАЛА У ВРИЈЕМЕ ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

Агенција за спрјечавање корупције утврдила је својим Рјешењем да је Јавна установа Општа болница Пљевља прекршила Закон о финансирању политичких субјеката и изборних кампања закључивањем уговора о привременим и повременим пословима са седам физичких лица на радна мјеста која нијеу била предвиђена актом о систематизацији.

Агенција је у овом случају поступала по Пријави од 28. августа прошле године којом је затражено да се покрене поступак у складу са Законом против Опште болнице Пљевља и Радио телевизије Пљевља због масовног запошљавања у вријеме изборне кампање.

Рјешењем Агенције од 27. октобра прошле године поступак против Опште болнице је окончан утврђивањем кршења Закона, док се поступак против Радио телевизије Пљевља води као одвојен предмет, за сада колико је познато без коначног рјешења.

Што се тиче Опште болнице Агенција је покренула поступак 9. септембра прошле године. У изјашњењу које је након тога доставила Агенцији Општа болница потврђено је да су запослили 3 радника на обезбјеђењу, 2 спроводника пацијената и 3 радника на прању веша, а као разлог за такво поступање навели борбу са Ковид19.

Агенција је Рјешењем утврдила да је Закон прекршен и да Општа болница није имала никакво упориште у Закону за такво поступање. Санкције овим Рјешењем нијесу утврђене али Закон предвиђа новчане казне од 5 до 20 хиљада за правно и од 200 евра до 2 хиљаде за одговорно лице у правном лицу.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here