РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ШКОЛЕ У БУКОВИЦИ ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

0
624

Модеран школски објекат у Буковици

РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ШКОЛЕ У БУКОВИЦИ ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

Радови на реконструкцији објекта Основне школе „Братство-jединство“ у Буковици ових дана се приводе крају. Како је у изјави за дан казала Мира Чоловић, испред надзорног органа, урађен је већи дио посла. Сам школски објекат је у потпуности реконструисан.  Замијењена је кровна конструкција, урађена и постављена нова ПВЦ браварија, притом је урађена и фасада од камене вуне. Унутрашњи дио објекта је такође у потпуности реконструисан, а новина је што је школа унутар објекта добила мокри чвор. Поред тих изведених радова урађене су у потпуности нове електро инсталације.

  • Радови су у завршној фази и практично се завршавају ових дана, казала нам је Чоловићева уз појашњење да су исти изузетно квалитетно урађени.

Поменута школа у већем обиму је реконструисана средином осамдесетих година прошлог вијека. Тада је постављен нови кровни покривач. Током последњих деценија на школском објекту су извођени мањи радови, али велики проблем је био што школа није имала мокри чвор. Посебно је то био недостатак последњих година, када су малишани почели да иду у школу од шест година.

У самој мјесној заједници Буковица кажу да је добро што је школски објекат реконструисан и што модернизован.

  • Сада ће школарци имати модеран објекат, као што су објекти у градским срединама, казао је предсједник МЗ Буковица Глигор Топаловић.

У Буковици тренутно има 18 школараца. Наредне школске године ова школа неће имати ученике првог разреда, али ће у школској 2022/23. години имати четири нова ученика. Нових ученика биће и у наредном периоду, али је тешко рећи да ће у Буковици бити тридесет школараца.

Када је у питању реконструкција   школског објекта иста се финасира из средстава која су обезбијеђена од стране Министарства просвете и Америчке амбасаде у Подгорици. Радови на школском објекту су почели у августу прошле године.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here