ДИРЕКТОР И МЕНАЏМЕНТ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ПЉЕВЉИМА ДА ОДМАХ ПОДНЕСУ ОСТАВКЕ

0
607

ОО СНП-а Пљевља

ДИРЕКТОР И МЕНАЏМЕНТ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ПЉЕВЉИМА ДА ОДМАХ ПОДНЕСУ ОСТАВКЕ

Стање у Општој болници у Пљевљима је више него алармантно. Томе свједочи чињеница да овој установи недостаје више од 20 љекара специјалиста, због чега пацијенти на прегледе чекају више од мјесец дана. У немогућности да им се на вријеме омогући хитна здраствена помоћ најчешће одлазе у приватне клинике у друге општине.  За већину грана медицине постоји само један љекар специјалиста, док из неколико грана не постоји ни један.За веома кратко вријеме именују се четири директора ове установе чији су резултати рада поражавајући, тј. сведени на обично партијско запошљавање, личну корист са крајњим резултатом потпуног урушавања здравственог система у Пљевљима.

Потпуни крах здраствени систем у Пљевљима доживљава за вријеме пандемије КОВИД-19, где се виде сви недостаци катастрофалног управљања овом установом од стране директора ЕрдуанаЛаловића. Томе сведоче и свакодневне оптужбе грађана Пљеваља који су незадовољни расположивим смјештајним капацитетима Стацинара за Ковид пацијенте, као и запосленима у том стационару. У овој установи једино успјешно функционише само возни парк јер болничка возила непрекидно одвозе пацијенте у Подгорицу, Никшић, Бар.

Партијски заступници директора Ердуана Лаловића истичу да је он до сада промијени котао у котланирци и набавио нове столице у чекаоницама. Поставља се питање да ли пацијенти у 21. вијеку треба да леже у болничким собама где нема гријања што је био веома чест случај или у чекаоницама где нијесу постојали адекватни услови да се сачека преглед.

Да је ситуација у овој установи веома сложена и компликована указује и допис љекара о томе да сусвједоци популистичких и патетичних објава о само једном љекару који ради у Ковид стационару и који на граници својих менталних и физичких капацитета, без дана одмора, збрињава најтеже пацијенте са својим одабраним тимом средњег медицинског кадра. Такође истичу да Ковид пандемија траје већ годину дана. У том периоду Лаловић није организовао нити један заједнички састанак љекарског кадра. Љекари истичу да њима није понуђено да раде у КОВИД стационару, а докторка која тамо даноноћно ради одабрала је себи лојалне сараданике.

Незаконите радње директора ове установе утврдила је и Агенција за спречавање корупције која наглашава да је Општа болница Пљевља прекршила закон такошто је у вријеме изборне кампање закључила уговоре о привременим и повременим пословима са седам лица за рад на мјеста којих нема у систематизацији.

Партијски браниоци Ердуана Лаловића кривца траже у садашњој министрици здравља Боровинић Бојовић. Јавности и грађанима мора бити јасно да расуло у здраственом систему које траје више од 30 година није могуће за овако кратко вријеме поправити. Грађани Пљеваља су свједоци да је бивша власт сваке изборе у Пљевљима најављивала изградњу нове болнице, као и изградњу станова за здраствене раднике. За сво расуло у здраственом систему и неблаговремено набављање вакцина одговорност треба да сноси бивши министар Храповић.

Овим путем још једном позивамо директора Ердуана Лаловића, да ако има имало моралног и људског достојанства, а након свакодневних притужби са свих страна на његов рад и рад менаџмента установе одмах поднесе оставку.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here