МЕРВАН АВДОВИЋ У МЕДИЈИМА ИЗНИО НЕТАЧНЕ НАВОДЕ

1
979

Реаговање докторке Тање Дробњак, спец. породичне медицине, стално ангажоване у ковид амбуланти Дома здравља Пљевља, поводом изјаве потпредсједника општине Мервана Авдовића о епидемиолошкој ситуацији и стању у нашим здравственим установама

МЕРВАН АВДОВИЋ У МЕДИЈИМА ИЗНИО НЕТАЧНЕ НАВОДЕ

Часна и одговорна професија коју смо изабрали као животни позив не дозвољава нам да прећутимо нетачне наводе које је гостујући на Телевизији Вијести изнио потпредсједник општине Мерван Авдовић. Прије свега због грађана Пљеваља, а онда и због нас самих. Нетачни подаци нису стигли из ковид амбуланте јер на дневном нивоу ту се прегледа између 100-150 пацијената, а не како смо јутрос чули око четрдесетак.

Г-дине потпредсједниче, ако сте мислили по љекару, а дневно нас ради по 4 љекара у ковид амбуланти, онда сте то требали нагласити.

О којих 20 доктора на ковид одјељењу говорите, када је 20 љекара на боловању, а од 21. специјализанта Опште болнице ангажован је тренутно само један? Да ли знате да је у Дому здравља 8 љекара и десет медицинских сестара на боловању?

Доктори који су мјесецима ангажовани у ковид амбуланти раде без дана одмора, без пауза, без слободног викенда готово већ годину дана  и на ивици су снаге. Да  ли знате да се на дневном нивоу у амбулантама Дома здравља збрињавања преко 350 пацијената  и да је тај посао пао на свега 4-5 љекара, а у исто вријеме потребно је организовати вакцинацију наших суграђана – која ће тек постати интензивнија.

У свом излагању помињете константно Дом здравља па би неко могао доћи у заблуду. Није на Дому здравља да проширује смјештајне капацитете за ковид пацијенте већ Опште болнице.

Идеја  да се Дом здравља интензивније укључи у ову борбу је искључиво в.д. директорке Дома здравља др Бранке Станковић, медицинске директорице Соње Ђорђевић и мене као координаторке Дома здравља. Наравно, сви људи који су у могућности да се укључе у адаптацију простора Дома војске за ковид пацијенте су добродошли, а ми смо већ једну донацију обезбиједили.

Г-дине потпредсједниче Авдовићу, у једном моменту кажете да је ситуација по питању љекара “занимљива”, није занимљива ми смо у ситуацији хаоса. Радити у таквим условима јесте чин херојства. Питамо се једно –  зар од марта прошле године за менаџмент Опште болнице и чланове Тима за заштиту и спашавање општине Пљевља  није било довољно времена да се капацитети организују на бољи, функционалнији начин и да се предвиди могућност рапидног ширења заразе? Било је, али тешко је то признати па је зато сада лакше одговорност пребацити на неког другог.

Зато што смо људи прије свега, зато што искључиво желимо добро свим нашим суграђанима, зато што је надљудски тешко вратити пацијента кући кога је потребно хоспитализовати, зато што смо огорчени посебним именовањем појединаца међу нама-одлучила сам да се обратимо на овај начин и да се потпишемо јер пацијенти који пролазе кроз ковид амбуланту знају ко смо ми – др Нидал Идрис, др Вељко Стијеповић, спец. др Данка Милићевић, спец. др Тања Дробњак, спец. др Дубравка Зуковић, спец. др Белма Хаџиосмановић, спец. др Роксанда Пејовић,спец. др Љубинка Лековић, др. Добрила Кечина, др. Оливера Паповић.

Апелујемо како на чланове Тима за заштиту и спашавање, директора Опште болнице Лаловића, тако и на представнике свих надлежних институција у нашем граду, да се коначно укључе у ову борбу коју једино заједно можемо изборити.

1 КОМЕНТАР

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here