В.Д. ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА ШУМЕ ИЗ ПОДГОРИЦЕ

0
1026

Пљевљаци још једном „испаљени“

В.Д. ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА ШУМЕ ИЗ ПОДГОРИЦЕ

Влада Црне Горе 25. фебруара разријешила је дужности директора Управе за шуме Нусрета Калача. Њему су на терет стављене малверзације у овом државном органу због којих је држава, наводно, претрпјела милионске штете.

Послије петнаестак дана за вршиоца дужности директора Управе, на период до 6 мјесеци, Влада је именовала Бранка Јанковића, дипл. инг. шумарства, шефа Подручне јединице Подгорица.

На званичном сајту Управе за шуме директор је још увијек Нусрет Калач. Са све сликом.

На истом сајту, са доста полупразних и страница „у изради“, не може се наћи Одлука о именовању вршиоца дужности. Ни након упорних покушаја нисмо је пронашли ни на сајту ресорног Министарства, односно Владе.

О новоименованом вршиоцу дужности Јанковићу не могу се наћи шири подаци, сем контаката на страници на којој је представљен менаџмент Управе за шуме у досадашњем сазиву.

Шта је препоручило Јанковића, који је неспорно дио тог менаџмента, односно бивше власти, да из Подгорице дође у Пљевља, за сада није познато.

За критичаре нове црногорске Владе и њену спорост у спровођењу реформских процеса идеална ситуација.

Шуме, један од најважнијих државних ресурса, готово да не памте када је њихов задњи „управник“ био Пљевљак.

Подсјећамо да Управа за шуме, односно држава, општини Пљевља дугује милионске износе за концесионе накнаде за експлоатацију шума.

Могуће је да у Подгорици и новој Влади сматрају да не би било упутно да Пљевљаци, због сукоба интереса, управљају овим државним органом.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here