ОПШТИНА ПЉЕВЉА ГРАЂАНИМА КУПУЈЕ БИЦИКЛА!

1
1272

Невјероватно али истинито

ОПШТИНА ПЉЕВЉА ГРАЂАНИМА КУПУЈЕ БИЦИКЛА!

Општински Секретаријат за друштвене дјелатности је Буџетом за 2021. годину планирао износ од 5.000 еура за субвенционисање куповине бицикала заинтересованим грађанима, те расписао јавни позив заинтересованима, јављају медији.

  • Имајући у виду да су здравље грађана и заштита животне средине од посебног значаја, један од циљева ове иницијативе је укључивање што више Пљевљака да се почну бавити физичком активношћу и користе бицикло као алтернативни вид превоза.

У даљем изливу вископарне реторике, усред пандемије Ковид19 и једне од највећих економских криза у свијету последњих деценија, ако не и дуже, виспрени и утренирани општински чиновници веле:

  • Промоција здравих стилова живота кроз афирмацију спорта и спортске културе је један од приоритета Општине Пљевља као одговорне локалне управе. Право пријаве на Јавни позив за субвенцију на куповину бицикала имају сви грађани са пребивалиштем у општини Пљевља, а првих 60 грађана/ки који испуне прописане услове стичу право на субвенцију у висини од 50% цијене, највише до 80,00 еура износа цијене бицикла.

Тако ће у Пљевљима ускоро процвјетати бициклизам, иако нема ни метра бициклистичких стаза, па можемо замислити вакцинисане пензионере како у шорцићима јуре на бициклима пут Косанице, Градца, Бољанића…

Да није тужно…

1 КОМЕНТАР

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here