БИВШИ РАДНИЦИ „АЛБОНЕ“ ОСТВАРИЛИ ПРАВА ИЗ РАДНОГ ОДНОСА

0
593

Саопштење предсједника Синдикалног повјереништва ССЦГ Пљевља Ратка Пејовића

БИВШИ РАДНИЦИ „АЛБОНЕ“ ОСТВАРИЛИ ПРАВА ИЗ РАДНОГ ОДНОСА

Током протекле недеље дио бивших радника Р. Ј. “Албона” Пљевља остварио је права из рада и по основу рада по питању дуговања за неисплаћене зараде, порезе и доприносе сходно одредбама Закона о Фонду рада.

Већина запослених, њих 15, за које је утврђено право по питању наплате дуговања за неисплаћене зараде, порезе и доприносе на зараде остварила је то право крајем прошле године.

Као што су тада и најавили из Синдикалног повјереништва ССЦГ Пљевља, за још десет бивших запослених поступци пред Фондом рада су окончани позитивно. Новчана средства која су поједини радници наплатили била су од 399,00 до 1.332,00 еура зависно од тренутка прекида радног односа прије увођења стечајног поступка уз порезе и доприносе уплаћене Фонду ПИО.

Да подсјетимо, крајем 2019. године руководилац канцеларије за заштиту права запослених Савеза Синдиката Црне Горе Горан Ћулафић посредством Синдикалног повјереништва ССЦГ Општине Пљевља предузео је активности код Фонда рада Црне Горе како би запослени у ланцу маркета „Албона“ наплатили потраживања за која су ускраћени односно која су им остала неисплаћена.

Како је казао предсједник Синдикалног повјереништва ССЦГ Општине Пљевља Ратко Пејовић, током јучерашњег дана руководилац канцеларије за заштиту права запослених ССЦГ Горан Ћулафић посјетио је Синдикално повјереништво у Пљевљима гђе је бившим радницима “Албона” маркета уручио рјешења издата од стране Фонда рада. Такође, посјета Ћулафића повјереништву ССЦГ у Пљевљима искоришћена је за разговор са радницма Рудника угља Пљевља као и бившим запосленим у ДОО “Комуналне услуге” и ДОО “Чистоћа”.

Предсједник повјереништва Ратко Пејовић још једном исказао је задовољство што су готово сви радници који су током 2013. године одласком ланца маркета „Албона“ у стечај остварили сходно Закону о фонду рада гарантована права и уједно изражавајући захвалност Горану Ћулафићу на помоћи и залагању како би радници коначно наплатили своја потраживања.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here