ВРХ ДПС-а ПОКУШАВА ДА СЕ ЕКСТРЕМИЗМОМ ЗАШТИТИ ОД КРИВИЧНЕ ОДГОВОРНОСТИ ЗА ПЉАЧКУ ЦРНЕ ГОРЕ

0
611

Саопштење за јавност Владиславa Бојовићa, чланa Предсједништва Демократске народне партије и функционера Демократског фронта

ВРХ ДПС-а ПОКУШАВА ДА СЕ ЕКСТРЕМИЗМОМ ЗАШТИТИ ОД КРИВИЧНЕ ОДГОВОРНОСТИ ЗА ПЉАЧКУ ЦРНЕ ГОРЕ

ДПС се полако али сигурно разоткрива каокључни фактор нестабилности у Црној Гори.Радикална шовинистичка реторика, копање по ранама, а онда иусиљено и инфантилнопровоцирање инциденатапостајулабудова пјесма ове криминалне организације. Због тога, сви ми који смо се годинама борили да ДПС пошаљемо у политичку прошлост можемо бити захвални Андрији Николићу, Александри Вуковић, Данијелу Живковићу и посебно Предрагу Бошковићу, због начина на који наступају последњих недеља.

ДПС јесаму себе свела на групацију видно узнемирених фанатика и екстремистакојиимају све већи проблем сасамоконтролом, утркујући се у понављању излизаних фраза у матрици поражене шовинистичке идеологије са јасним елементима фашизма.Они иду толико далеко да би и даље да прогањају Српску православну цркву која је након величанствених литија и парламентарних избора одржаних 30. августа дугорочно учврстила свој вјековни канонски и државотворни статус у Црној Гори.

Дјелује да преосталигласноговорници ДПС-а још увијек не схватају да извјесно наступа нова политичка реалност у Црној Гори и да економски угрожене грађане све мање интересује њихово изигравање заштитника државе коју су опљачкали. Или ће ипак бити да схватају, али се праве да им то још увијек није допрло до свијести.

Заправо, немамо дилему да се читава ова представа у виду квази-националистичког радикализма и екстремизма изводи са једним јединим циљем, а то је покушај највиших функционера ДПС-а да по сваку цијену заштите своју милионску нелегално стечену имовину и избјегнукривично-правне процесе и кривичне санкције за пљачку Црне Горе коју су извели. Да избјегну оно што грађаниочекују да услиједи након смјена ДПС послушника у тужилашву и судству.

У позадини постизборне радикализације реторике и хистеричног екстремизмаДПС-а стоји паника и страх од суочавања са правном државом. Правну државу треба да успоставимо због осиромашених и незапослених грађана жељних правде, због опљачканих и заробљених државних ресурса, па тек онда и због процеса европских интеграција, због чега Демократски фронт и инсистира на реформи тужилаштва и правосуђа.

Када још увијек заробљено тужилаштво буде реформисано и коначно крене да ради свој посао можемо очекивати додатну стабилизацију политичких приликау Црној Гори.Тада ће већ бити касно за радикализацију прилика и дестабилизацију Црне Горе коју ДПС покушава да изазове. Лабудова пјесма ДПС-а биће увелико отпјевана и више нико неће хтјети да је слуша.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here