3 ХИЉАДЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ А СВЕГА 5 ХИЉАДА ЗАПОСЛЕНИХ

0
1284

Расте број незапослених

3 ХИЉАДЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ А СВЕГА 5 ХИЉАДА ЗАПОСЛЕНИХ

Најновији подаци о броју незапослених, који показују да је у Пљевљима чак 3 100 лица без посла указују да се број незапослених за годину дана, од почетка пандемије корона вируса, увећао за око 1 400. Наиме, половином марта прошле године на евиденцији незапослених било је око 1 700 лица. До краја прошле године број незапослених се кретао око 2 400, да би сада износио већ 3 100.

  • Подаци о броју незапослених најбоље говоре како је у претходним годинама управљано са природним богатствима пљеваљског краја. Политика да се што више извуче профита а да се ништа у Пљевља не уложи показује своје право лице, каже шеф одборничког клуба Нове српске демократије у пљеваљском парламенту Милан Лекић и појашњава да су компаније које су оствариле милионске профите избјегле да понесу терет тешких дана у пандемији корона вируса.

Лекић је подсјетио да је у протеклим годинама значајно смањен број запослених у Руднику угља и Термоелектрани, као и да су радницима у Руднику угља значајно смањене плате а увећане обавезе, а све је то урађено да се извуче што већи профит.

  • Да су у Пљевља инвестирали озбиљни инвеститори а не компанија Драгана Брковића, сада не би имали три хиљаде незапослених. Постајала би озбиљна дрвопрерада и производили би грађевинске материјале у некадашњем „Грађевинару“, казао је Лекић и поручио да је податак МОНСТАТА из септембра прошле године, који показује да је у Пљевљима свега 5 063 запослена радника у Пљевљима, најбољи показатељ рада ДПС власти.
  • Прије доласка сада већ бивше власти, Пљевља су 1987. године имала готово 12 хиљада радника, закључио је Лекић.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here