ПЉЕВАЉСКА ПОЛИЦИЈСКА  КВИСКОТЕКА

0
589

Саопштење за јавност Покрета за Пљевља

ПЉЕВАЉСКА ПОЛИЦИЈСКА  КВИСКОТЕКА

Коначно је на путу разрешења пљеваљска полицијска Квискотека, да се утврди идентитет седам специјалаца који су 13.маја2020.године претукли 21-годишњег Огњена Мијатовића. Безмало годину дана требало је Основном државном тужилаштву у Пљевљима да саопшти имена и презимена петорице јуришника на мирног учесника протеста грађана Пљеваља, против хапшења Владике Јоаникија и осам свештеника Српске православне цркве у Никшићу. Додуше није им било ни лако, јер су њихови претпостављени у Центру безбједности Пљевља успјешно скривали њихов идентитет.

Овом списку  са објелодањеним имена фале још двојица којима се није могло ући у траг. Недостаје  и име полицајца који је у времену короне,претученог и везаног лисицама Огњена Мијатовића, у полицијској станици ударио песницом у пределу грудног коша, пљунуо га два пута, два пута ударио токи вокијем по глави, обраћајући му се ријечима „слино“. Свакако не треба заборавити ни име специјалца Сраменка који је на мосту у Ђурђевића Тари претукао владику Методија. Нема бољег доказа да је то учинио од чињенице да је убрзо након тога награђен бољим радним мјестом у Будви.

Није поштено што је на списку оптужених само командир Станице полиције у Центру безбједности Пљевља Милан Јовић, јер та игра скривалице и погађања идентитета специјалаца, учесника пљеваљске Квискотеке,није се могла радити без знања и сагласности начелника Центра безбједности Драгана Славуља. Уосталом,нема сумње  да ће његове „заслуге“ у вријеме трајања мирних протесних шетњи за одбрану светиња, једнога дана доћи под удар Кривичног закона.

Вјероватно да Европа и 21.вијек не знају за такав примјер да су у Црној Гори стотине хиљада, а у Пљевљима десетине хиљада грађана  мирно шетале у одбрани светиња Српске православне цркве, а да при томе готовода није згажен ни један цвијет, нити травка. И кад би било земаљске правде, као што је нема, Нобелову награду за мир за 2020.годину добио би блаженопочивши митрополит Амфилохије,наш Ђедо.Али то није сметало начелнику Центра безбједности  Драгану Славуљу и командиру Станице полиције Милану Јовићу да приведу на информативне разговоре на десетине Пљевљака и да их малтретирају без стварних разлога и повода.

Чак се господин Славуљ на ТВ Пљевља, похвалио да је он лично донио одлуку и организовао рушење табле на брду Боровац, само због тога што је на њој била осликана тробојка. Он као начелник Центра безбједности морао би да зна, да у члану 28.  Закон о државним симболима и Дану државности Црне Горе пише да „ Државни и војни симболи Kњажевине Црне Горе и Краљевине Црне Горе, симболи Народне Републике Црне Горе и Социјалистичке Републике Црне Горе и симболиРепублике Црне ГореутвђениЗаконом  о Грбу и Застави Републике Црне Горе («Службени лист РЦГ»,број 56/93) уживају заштиту“. Очигледно господину Славуљу је било много важније оно што му нареде из ДПС-а од оног што пише у Закону.

Поменутој господи не пада на памет да из моралних разлога поднесу оставке. Због тога Покрет за Пљевља поздравља успјешанолијечење  у Београду и опоравак од короне,  в.д.директора полиције господина Брђанина. јер много тога треба почистити из Аугијевих штала, које је подигао ДПС у току своје тридесетогодишње владавине. Дошло је вријеме да се отворе многе Пандорине кутије и открију дуго чуване тајне. Једну од таквих тајни крије и „бетоњерка“ у пљеваљском Центру безбједности, ко је  својеремено „помогао“ да у њој умре познати пљеваљски фотограф Свркота Војислав- Рибо. Господине Брђанин, грађани Пљеваља жељно очекују да метла правде стигне и у Центар безбједности Пљевља.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here