ЛЕКИЋ ПОКРЕНУО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА СМЈЕНУ МЕНАЏМЕНТА

0
1478

На помолу промјене у Руднику угља

ЛЕКИЋ ПОКРЕНУО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА СМЈЕНУ МЕНАЏМЕНТА

Извор: ИН4С

Информација о екстремно високим отпремнинама за чланове менаџмента Рудника угља АД Пљевља, а које износе преко 728 000 евра, изазвала је праву буру у црногорској јавности.

Ова компанија је, деценијама уназад, била препозната као једно од главних упоришта бившег режима.

Подсјетимо, против исплате отпремнина реаговала је и Синдикална организација Рудника угља Пљевља, истичући да су чланови менаџмента у протеклом периоду кроз комуникацију са радницима наводно обећали да се неће прихватити отпремнина из моралних разлога. Саопштење Синдиката подржао је и извршни директор Милан Лекић, који је поручио да ће „испитати законски основ њихових потраживања, али и законитост њиховог досадашњег рада, што би евентуално могло да нас доведе у ситуацију да умјесто отпремнина подносимо кривичне пријаве“.

Према нашим незваничним информацијама Лекић је већ покренуо иницијативу за разрјешење сљедећих чланова менаџмента:

  • помоћника извршног директора за корпоративне, регулаторне и нормативне послове Велимира Јањића; 
  • техничког директора Стјепана Газдића;
  • директора Сектора за развој и инвестиције Дана Чамџића;
  • директора Сектора производње Голуба Ђондовића;
  • руководиоца РЈ Набавка и логистика Шећера Бајровића;
  • директора Сектора за правне, кадровске и опште послове Мугдина Нухановића.

За наведене чланове менаџмента извршни директор је предложио разршење из разлога одавања пословне тајне путем текста који су послали медијима, што у складу са законом и другим општим актима, те и по уговорима о раду које су потписали менаџери, представља основ за разрјешење.

Ради се о менаџерима који су потврдили да стоје иза реаговања које је објављено у медијима.

Такође, према нашим сазнањима против директора Сектора за правне, кадровске и опште послове Мугдина Нухановића је вођен дисциплински поступак због, како је истакао наш извор, неблаговременог, несавјесног и немарног извршавања радних обавеза, који је окончан утврђивањем повреде радних обавеза, те да за наведеног директора постоје два разлога за разрјешење.

Такође, наш портал је незванично сазнао да је извршни директор покренуо иницијативу и за разрјешење директора Сектора економских послова Драгана Мијатовића; управника РЈ Транспорт Драгише Терзића, управника РЈ Одржавање Раденка Остојића – из разлога оптимизације и остваривања функционалности свих позиција у РУПВ у складу са планираним новим менаџерским тимом, и захтјевима пословне политике у наредном периоду.

О свему овоме изјасниће се Одбор директора Рудика угља, који ће донијети коначну одлуку о иницијативи извршног директора.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here