У ОЏАКУ СВЕ ВИШЕ КРАЂА

0
209

Насеље Оџак, које је и центар истоимене мјесне заједнице са више села и засеока, у последње вријеме је постало мјесто у коме се све чешће дешавају провале, крађе али и покушаји озбиљних пљачки. На мети су угоститељски и трговачки објекти, а у последњих мјесец и по у два наврата покушана је пљачка сеоске поште. Провалник је у првом наврату, уочи подјеле јануарске пензије, ушао насилно у пошту, али га је у пљачки спријечила стара поштанска метална каса. Највјероватније исти провалник, вратио се и 18. фебруара како би уз специјалне алате пререзао стару поштанску касу и отуђио фебруарске пензије. Према информацијама добијеним од мјештана Оџака, највјероватније се ради о добро обученом провалнику, јер је покушај пљачке вршен током ноћи, а да би се прикрио рад алата на струју, на прозорима Поште залијепљене су непровидне фолије.

Оџак се налази се на путном правцу Пљевља-Ђурђевића Тара. У насељу је смјештена Основна школа „Михаило Жугић“, а поред поште ради и неколико угоститељских и трговачких предузећа.

У непосредној близини насеља налазе се и мањи погони за прераду дрвета. Поред приватних кућа у Оџаку су и стамбени објекти гдје су раније, али и сада, становали и станују просвјетни радници. Провалнику ни овог пута није пошло за руком да пререже металну касу јер је избацио осигурач на склопки. Провалник је највјероватније помислио да је нестала струја или је одустао јер није знао гдје је смјештена склопка.

За провалником се још трага, а пензионери у Оџаку су 20. фебруара добили пензије.
– Сигуран сам да ће полиција пронаћи провалника и да ћемо врло брзо знати о коме се ради. Лично имам пуно повјерење у рад полиције – казао је за „Дан“ предсједник Мјесне заједнице Оџак Станко Мрдак уз потврду да је и у претходном периоду било провала у угоститељске и трговачке објекте.

Мрдак напомиње да у Мјесној заједници Оџак, као и у другим дјеловима пљеваљске општине, има доста старијих лица који би могли да претрпе штете од крађа и пљачки.

– Постоји страх за старија лица да се њихови домови не нађу на мети провалника – истиче Мрдак.

У пљевљаској Полицији сазнајемо да се предузимају одређене радње и да су на добром трагу да пронађу провалника, те да остаје да се види да ли је провалник или провалници имао сарадника у Оџаку. На такав закључак наводи и чињеница да последњих година нису пљачкане друге сеоске поште. Вриједи подсјетити да је полиција неке од крађа у угститељским објектима у претходном периоду расвјетлила, али и да неке крађе ипак нису разоткривене.

На мети и џекпот Оџака

У једном од угоститељских објеката у Оџаку у неколико наврата провалници су током претходних мјесеци и година вршили упаде и из апарата за игре на срећу носили новац.

Становници Оџака у шали такве пљачке, гдје је украдено по неколико стотина еура од игара на срећу, називају Џекпот Оџака.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here