ЧОПОРИ НА УЛИЦАМА,  НЕМА МЈЕСТА У АЗИЛУ

0
178

У ужем центру града напуштени пси се крећу у чопорима док из локалног предузећа „Комуналне услуге“, које управља азилом за напуштене животиње, тврде да су сви капацитети попуњени.

Напуштени пси стварају низ проблема грађанима, а у раним јутарњим сатима тражећи храну разнесу смеће и отпад из корпи или оно које се у касним сатима одлаже из угоститељских објеката.

Централне градске улице често су у хаосу и тако буде док радници предузећа „Чистоћа” све не очисте. Пси, крећући се у чопорима, често стварају проблем возачима моторних возила, али и пјешацима.

– Тренутно је у склоништу смјештено 70 животиња и сви су капацитети попуњени- казао је за „Дан” директор „Комуналних услуга” Никола Ћаласан.

Према његовим ријечима не постоји могућност да се капацитет склоништа прошири, јер простор гдје се налази склониште није у власништву овог предузећа.

– Простор је власништво Средње стручне школе и није могуће вршити било како проширење азила- казао је Ћаласан и појаснио да се поштују сви могући стандарди када је у питању смјештај животиња.

Азил за напуштене животиње у Пљевљима ради већ десет година. Након редовног третмана многе животиње су удомљене, а већина је враћена на улицу након спроведеног третмана кастрације чиме је заустављено њихово размножавање. Проблем је што се велики број паса у град доноси са сеоског подручја и ту оставља.

Остаје да се види да ли ће можда локална управа изнаћи решење како би на некој другој локацији изградило ново и веће склониште за напуштене животиње и пси луталице склонили са улица Пљеваља.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here