МИЛО ЂУКАНОВИЋ НА ПРОМОЦИЈИ ОКУПИО МАЊЕ ОД 350 ПРИСТАЛИЦА

0
591

Сигурна пропаст!

Пљеваљски Одбор демократске партије социјалиста ових дана преживљава своје последње дане. Да је тако, најбоље се може видјети по чињеници да је предсједнички кандидат ДПС-а и лидер ове партије Мило Ђукановић на предизборној конвенцији у Пљевљима окупио мање од 350 присталица. На промотивни скуп нису дошли дојучерашњи ДПС „јуришници“ јер су се многи од њих већ престроили у друге политичке таборе. Сама промоција је била необична јер су се око Ђукановића нашли наискренији његови чланови.Они чланови који су годинама жељели да дођу до лидера али то нису могли због оних других, много спремних и способнијих да стигну и да утекну. Тако се увјек дешава кад брод тоне.  Истини за вољу до Ђукановића није било ни тешко доћи и сасвим је сигурно да ће се у наредном периоду, уколико не напусти Црну Гору или се не нађе на издржавању затворске казне, још лакше долазити. 

Ђукановић није смио ни да помисли да промотивни скуп одржи у Спортској дворани „Ада“, па чак ни у сали Дома војске. Дани када је Ђукановић окупљао и пунио халу „Аде“ и салу Дома војске су далеко иза нас. Тако је избор пао на Дом културе, у коме се до сада овакви скупови нису одржавали.

Међутим, како су се у спасавање партијског лидера укључили представници пљеваљске локалне власти, централна сала Дома културе уступљена за промотивни политички скуп. 

Свакако скуп у Пљевљима није изненађење јер је слична ситуација била и у другим општинама, што додатно показује да ће Ђукановић претрпљети пораз на предстојећим предсједничким изборима. Да је негдје боље ДПС би из других општина довео присталице. Сасвим је сигурно да Ђукановић нема више велики број обожаваоца ни у Рожајама и да је свима јасно да је дошао крај његове владавине. 

У сваком случају некадашњи предсједник пљеваљске општине Мирко Ђачић је највише спасио Ђукановића, јер је још 2018. године донио одлуку да сви присутни у сали Дома културе морају да сједе, односно да нико не може да стоји. Ђачић се тада трудио да донесе одлуку којом ће се сачувати чисти зидови и како се неће са великом бројношћу публике уништавати постојећи мобилијар. Наравно тада нико у ДПС-у није водио рачуна о сопственом прљању. 

Падом Ђукановића на изборима, завршава се и са ДПС-ом у Подгорици, али и у Пљевљима. Расуло је неизбјежно јер ова партија није успјела да се реформише. Трибина у Пљевљима је само један од показатеља да излаза нема.

Извор фотографије facebook

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here