НАКОН ИНЦИДЕНТНЕ СИТУАЦИЈЕ У БОБОВУ СИНДИКАТ ТРАЖИ ЗАШТИТУ РАДНИКА У ЛОКАЛНИМ ПУТЕВИМА

0
233

Партијски активисти насрћу на раднике

Након најновијег напада на радника пљеваљског предузећа „Локални путеви“ из синдикалног повјереништва у овом предузећу траже од Секретаријата за комуналне послове, путеве и воде, да заштите раднике. Наиме, прије десет дана један од становника Бобова насрнуо је на радника овог предузећа који је вршио чишћење пута са машином од снијежних намјета. Наводно, нападач није био задовољан са радом запосленог радника, па је и полиција имала посла. Док се случај испитује код истражних органа, из синдиката траже заштиту радника. 

-Ово није први случај да појединци нападају на наше раднике. Овакви случајеви су се дешавали и претходних година, каже синдикалац Малиша Тошић и појашњава да запослени у „Локалним путевима“ све предузимају како би задате послове што боље урадили. 

Тошић појашњава да постоје у селима људи који су партијски активисти и који покушавају да издају на терену допунске задатке. Када радници одбију да послушају уследе напади на исте. 

-Често дођу да траже да им очистимо пут до куће. Ми то урадимо уколико прилике дозвољавају. Онда нам траже да им очистимо пут до сијена или неког друг мјеста. Када то одбијемо онда се суочимо са бројним увредама и нападима, каже Тошић и додаје да је последњи случај у Бобову показао да се више таква тортура не може трпљети. 

-Надлежни секретар Зоран Чоловић, али и предсједник општине Рајко Ковачевић морају да реагују, јер се наши радници нападају и приликом поправк путева у прољетним и љетним мјесецима, казао је Тошић. 

На терену смо дознали да проблем најчешће праве активисти Демократске партије соцјалиста, као и да је таквих случајева у претходном периоду било у селима Варине и Премћани. Често се дешава да су у партијској хијерархији становници неких села имали боље мјесто од надлежних секретара у локалној управи, па су узимали за право да они издају наређење радницима Локалних путева. У таквим приликама радници би трпљели увреде а секретари са нижим партијским положајем неби смјели да реагују. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here