ВИШЕ ОД ДВАДЕСЕТ ГОДИНА СЕ ЧЕКА НА САНАЦИЈУ КЛИЗИШТА У СЕЛУ БРВЕНИЦИ НА ПУТНОМ ПРАВЦУ ПЉЕВЉА-ГРАДАЦ-ШУЛА

0
125

Милиони одлазе, клизиште остаје

Иако већ више од двадесет година постоји озбиљан проблем клизишта на дјелу магистралног пута Пљевља-Градац-Шула, у селу Брвеница, нико не предузима ништа како би се овај проблем ријешио. Опасност постоји да овај дио магистралног пута оде у ријеку Ћехотину или да неко од учесника у саобраћају страда. 

-Више од двадесет година долази до клизања пута и до потонућа земљишта. Нажалост нико ништа не предузима изузев што врше насипање земље како би се улегнућа испунила, каже предсједник МЗ Брвеница Жељко Вучетић и појашњава да је неопходно урадити реконструкцију пута, гдје је требало урадити добар одвод вода које се сливају. 

Вучетић истиче да је потребно урадити и квалитетане потпорне зидове, односно да се овом проблему треба озбиљно прићи. 

-Сада је насута земља како би се улегнућа попунила али када крену јаче кише доћиће до новог слијегања. Међутим, када се то деси, опет ће се извршити ново насипање. Тако се ради последњих двадесет и више година, каже Вучетић. 

Овим магистралним путем се, током године, одвезе по неколико десетина хиљада кубика најквалитетнијег дрвета са подручја Шула, Мељака и других простора планине Љубишње. С друге стране, свакодневно пролазе шлепери који из рудника „Шупља Стијена“ одвозе концентрат олова и цинка. Поменути Рудник остварује на годишњем нивоу обрт новца и до двадесет милиона еура. Држава и општинска управа у Пљевљима убирају значајна средства од концесионих накнада, као и од пореза на лична примања и непокретности.  

Прича да је неопходно реконструисати магистрални пут од Пљеваља до Градца, само је изречена у јеку бројних политичких кампања, које су се десиле током последње двије деценије. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here