ЛОВАЧКИ КЕРОВИ НАНОСЕ ШТЕТУ СТОЧАРИМА

0
285

Кад срне не стигну, овце страдају

– Ја не могу да знам чији су то керови. Не знам да ли их неко доводи са другог терена или не, казао је предсједник МЗ Потковач Василије Дробњак

У селима пљеваљске Мјесне заједнице Потковач ловачки керови готово свакодневно нападају на стада оваца. Најчешће страдају јагњад, али се дешава да овце буду повријеђене. 

-Прије пар дана ловачки керови су ми  усмртили једно јагње. По обичају, усмрћено је најбоље јагње у стаду. Вратио сам се други дан да обиђем терен и на оном јагњету сам нашао ловачке керове како једу преостало месо, казао нам је предсједник МЗ Потковач Василије Дробњак и појаснио да су свакодневно ловачке керови пуштени. 

Он каже да је главни проблем што ловачки керови тјерају по шумама срне, а потом када изађу на ливаду потјерају овце које се ту нађу. 

-Ја не могу да знам чији су то керови. Не знам да ли их неко доводи са другог терена или не. Знам једино да су свакодневно по терену, казао је Дробњак и појаснио да он не може тачно рећи ни колико је оваквих и сличних случајева било на овом простору. 

Подручје ове заједнице је тренутно простор на коме се налази највише сточара који имају стада оваца. Поједина стада су већа од 100 оваца.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here