НАКНАДЕ ЗА РАД ПРЕДСЈЕДНИКА МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ОД 55 ЕУРА НЕДОВОЉНА ДА СЕ ПОКРИЈУ ОСНОВНИ ТРОШКОВИ

0
236

Накнадом се исмија рад предсједника

Предсједници пљеваљских градских и сеоских мјесних заједница за свој рад већ дужи низ година добијају накнаду од свега 55 еура. За поменути новац тврде да не могу да плате дизел гориво који потроше њихови аутомобили, приликом обављања потребних послова. Посебно су у тешкој позицији предсједници удаљених мјесних заједница, који прелазе од четрдесет до седамдесет километара пута, да би дошли до Пљеваља. Најчешће, како до Пљеваља, тако и до појединих села, са сопственим аутомобилима иду макадамским и уништеним путевима. 

-Од сједишта Мјесне канцеларије у Ковачевићима до Пљеваља је више од шесдесет километара. Накнада од 55 еура није довољна да се покрије трошак горива за аутомобил за два доласка током мјесеца у Пљевља, каже предсједник МЗ Буковица Глигор Топаловић уз појашњење да је поменути износ једини новац који се добија за трошкове. Он наводи да су трошкови много већи и да предсједници заједница посебно као велики трошак имају и телефонске рачуне, да често трпе трошкове приликом поправки аутомобила које уништавају на изузетно лошим путевима. На простору Буковице предсједници често до старих, изнемоглих или матерјално угрожених лица довозе и хуманитарну помоћ. 

-Они предсједници који нешта покушавају да раде или да некоме на терену помогну, не могу никако бити задовољни са садашњим износом надокнаде, казао је Топаловић. 

Слично мисле и остали предсједници, како сеоских тако и градских заједница, тврдећи да је садашња накнада прениска и да је треба што прије повећати. 

-Са садашњом накнадом општинска управа исмијава рад предсједника али и цјелокупни рад и дјеловање Савјета, каже предсједник МЗ Потковач Василије Дробњак

У локалној управи смо дознали да у наредним данима креће јавна расправа по питању усвајања буџета за ову годину. Уколико се у буџетском плану предвиде средства за увећање поменутих накнада, постоји могућност да ће се накнаде врло брзо увећати. Уколико се не предвиде средства за ту намјену, онда се мора чекати наредна година. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here