ДПС СЕ ИСЕЉАВА ИЗ ПРОСТОРИЈА У ЗГРАДИ „ТРЕПЧА” У ЦЕНТРУ ГРАДА

0
381

Послије више од двије и по деценије

По одлуци предсједника општине, др Дариjа Вранеша, ДПС мора да се исели из просторија зградe „Трепча“ у центру града, које користи више од двије и по деценије.

„Те просторије су у ексклузивном дијелу града и власништво су Општине Пљевља. Недопустиво је да их бесплатно користи било која партија, па макар то била и ДПС. За овај простор су већ заинтересовани власници банака, апотека, адвокати, један од трговинских ланаца итд. Општина може од закупа ових просторија да убира значајну своту новца. Морамо се коначно научити да нема привилегованих, па макар то био до јуче свемоћни ДПС! Нама је на првом мјесту интерес грађана Пљеваља! У крајњем, тај простор ћемо понудити Дому пензионера или фонду ПИО како наши суграђани старије доби не би, као до сада, морали да се пењу на трећи спрат. Што се тиче локације за канцеларије ДПС-а, колеге из ове политичке партије ће морати да изаберу између неке од просторија у власништву Општине или накнаду која им по закону припада ако узимају под закуп просторије од неког приватног лица, идентично као и друге политичке партије. Нема привилегованих, све је јавно и транспарентно, а интерес грађана је на првом мјесту„, нагласио је преседник Вранеш.

Демократска Партија Социјалиста, канцеларије у згради „Трепча” у строгом центру града, користи већ двије и по деценије. Иначе, у тим просторијама су се рјешавале политичке, па и личне судбине   многобројних Пљеваљака. У шали, многи суграђани коментаришу, да кад би зидови ових просторија могли говорити имали би много тога рећи, од рјешавања обичних запослења до именовања за директоре, предсједнике општина, министре и многе друге… Ово мјесто је деценијама било синоним центра моћи у граду на Брезници.

Ha питање да ли постоји могућност да ДПС настави са радом у овим просторијама предсједник Вранеш је кратко одговорио: „Наравно, ако понуде највећу цијену за закуп“.

Подсјећања ради, на локалним изборима одржаним у октобру прошле године, ДПС је доживио страховит фијаско када је са дотадашњих 20 одборника пао на свега 9.

Истина, у Пљевљима је ДПС био у опозицији у више мандата, од 1998-2006. године, када је предсједник био Радоман Гогић и 2011-2014. када је први човијек града био др Милоје Пуповић, али питање коришћења ових просторија од стране ДПС-а на овој ексклузивној локацији до сада нико није покренуо.

Да ли ће нова администрација са др Вранешом на челу урадити нешто по том питању, остаје да се види у наредном периоду. Многи суграђани увелико лицитирају да ће на том мјесту убрзо бити кладионица, апотека, фризерски и козметички  салон, или нека од адвокатских канцеларија.


ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here