У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДРУШТВА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ „ПОКЛОНИ ЖИВОТ“ ПРИКУПЉЕНЕ 64 ЈЕДИНИЦЕ КРВИ

0
419

Крв дали и општински функционери

Друштво добровољних давалаца крви „Поклони живот“ јуче је организовало до сада највећу акцију прикупљања крви у Пљевљима. Током ове акције крв је дало чак 64 давалаца, који су дошли из других општина Црне Горе и са подручја пљеваљске општине, као и из Републике Србије и Републике Српске.

-Преко стотину добровољних давалаца крви било се пријавило да дâ крв, међутим, крв је дало њих 64, јер неки даваоци из разних здравствених разлога нису могли да донирају крв, казао је један од чланова ове организације Милета Раонић који је појаснио да је ово прва велика акција коју су организовали. Према његовим ријечима до сада сви организатори оваквих и сличних акција окупили би до 30 или 35 давалаца. Организација „Поклони живот“ од 2017. године, када је и званично основана, није окупила већи број давалаца крви.

-Посебно је велики успјех што је данас крв дао предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш, као и секретарка Сања Ђондовић, казао је Раонић и упутио јавну захвалност општинским функционерима на таквом виду подршке.

Он је појаснио да су се на позив чланова клуба одазвали даваоци из других средина, односно из оних општина и градова гдје су одлазили да дају крв и чланови њихове организације.

-Одзив је био добар, како са територије наше општине, тако и из других општина Црне Горе и градова из Србије и Републике Српске, казао је Раонић.

Према његовим ријечима по први пут међу даваоцима крви се налази и превелики број жена, што ову акцију чини различитом од осталих.

-Сасвим сигурно, крв је дало 15 жена, како из Пљеваља тако и оних жена које су дошле из других средина, казао је Раонић.

Поменута акција је дуже времена припремана, а током јучерашњег дана након што је завршено давање крви, за све присутне организован је заједнички ручак. Добровољни дваоци крви кроз дружење имали су прилику да размјене искуства и да се договоре за нове активности.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here