ОПШТИНА ПЉЕВЉА РЕАЛИЗУЈЕ МИЛИОН ЕВРА ИЗ СРЕДСТАВА ОД ЕКОНОМСКОГ ДРЖАВЉАНСТВА

0
382

Предсједник Општине Пљевља, др Дарио Вранеш, са сарадницима, присуствовао jе данас састанку са директором Управе за капиталне инвестиције Есмином Бећовићем. На састанку је договорено да Управа за капиталне инвестиције директно финасира радове на путној инфраструктури у општини Пљевља који су у току.


Првобитном одлуком Владе, општина Пљевља је  поред општина Плужине и Жабљак класификована у групу „Б” општина гдје је услов за трошење новца од економског држављанства био један  готов ревидован пројекат у вриједности до милион евра и да се новац најдаље искористи до 20. децембра ове године.

Како општина Пљевља није имала готов ревидиран пројекат, постојала је могућност да новац остане неискоришћен.

Имајући у виду да ће новац остати неутрошен, а општина Пљевља ускраћена за милион евра, на обострано задовољство донесена је одлука да се новац може користити за финансирање радова из области локалне путне инфраструктуре који су сада у току.

„Пљеваљска путна инфраструктура је у катастрофалном стању, како градска тако и сеоска. Захваљујем се директору Управе за капиталне инвестиције, господину Бећовићу што је препознао значај средстава обезбјеђених из овог фонда и исправио неправду која је замало нанијета нашој Општини. Једноставно, првобитном одлуком Владе, општина није имала услове да искористи тај милион евра. Сада, Општина тај новац може користити под идентичним условима као и друге општине у Црној Гори и новац ће бити утрошен за уређење путне инфраструктуре“- изјавио је предсједник Вранеш.

У мају ове године, на 51. сједници Владе Црне Горе, одлучено је да се мање развијеним општинама  на сјеверу додијели  по милион евра из средстава програма економског држављанства.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here