ХУМАНИТАРНА ОРГАНИЗАЦИЈА „СВЕТИ САВА“ ПРИКУПИЛА ДОНАЦИЈЕ ОД 47 ХИЉАДА ЕВРА

0
223

Највише новца дато за лијечење дјеце

Хуманитарна организација „Свети Сава“ током прошле године прикупила је 47,1 хиљада евра. Поменути новчани износ је дониран за 31 лице, а како је казао први човјек ове организације, Славиша Свркота, више од двије трећине новца је усмјерено за лијечење обољеле дјеце.  

-Највећи донатор током прошле године је био Рудник угља и желим да се захвалим свим оним људима који су доносили одлуке да се обезбиједе донације, казао је Свркота и додао да се поред обољеле дјеце помоћ давала и другим обољелим лицима, као и дјеци без родитеља и самохраним родитељима. 

Свркота објашњава да постоје разне потребе код грађана, односно невоље. Посебно је тешко тамо гдје су лица обољела од канцера или других тешких болести. 

-Често се захтјеви односе на помоћ за лијечење дјеце, гдје родитељи немају запослење. Последњих година дошло је до запошљавања једног броја наших Пљевљака, али још увјек има много оних којима је потребна помоћ и оних који једва преживљавају, казао је Свркота. 

Према његовим ријечима у Хуманитарној организацији „Свети Сава“ постоји правило да се свак ко тражи помоћ лијепо прихвати и да му се, колико је то могуће, помогне. 

-Посебно се води рачуна да новац који добије организација у истом износу буде прослијеђен лицима којима је потребна помоћ. Трошкови пребацивања новца и административни трошкови се обезбјеђују из других извора. Притом се обавезно води рачуна да помоћ добију она лица којима је иста потребна, без обзира на вјерску, националну или политичку припадност. Захвалан сам свим донаторима, али поново понављам да је тренутно Рудник угља на првом мјесту, закључио је Свркота.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here