НОВЕ МЈЕРЕ УПРАВЕ ВОДОВОДА ДАЈУ ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ

0
79

Број запослених смањен са 129 на 116 радника

Пљеваљско локално предузеће ДОО „Водовод“ успјешно предузима мјере на рационализацији трошкова и смањењу броја запослених. Тако је у последње вријеме број запослених смањен за 13 лица. 

-Да се мјере штедње спроводе  у предузећу ДОО „Водовод“ може се најбоље видјети по чињеници да је број запослених са 129 смањен на 116. У нашем предузећу нема нових запошљавања, а све се ради да се изврши смањење трошкова пословања, наводи се у саопштењу предузеће „Водовод“ уз објашњење да се финасијска ситуација поправља, што свједоче и подаци да последње послове, повјерене од оснивача, ово предузеће је завршило користећи сопствена средства и да није вршено авансно плаћање.

-Све изведене радове последњих мјесеци изводимо сопственом механизацијом и са запосленим радницима, не користећи трећа лица, односно друга предузећа.

Притом све повјерене послове завршили смо прије датог рока, што говори о доброј организацији, одлучности запослених и менаџмента да се ситуација промјени на боље и да се предузеће изведе на „зелену грану“. Свакако за излазак предузећа из кризе потребно је вријеме, јер је исто последњих десет година уништавано, закључује се у саопштењу „Водовода“. 

Нова управа на челу са извршним директором Младеном Аћимовићем затекла је у „Водоводу“ бројне проблеме. Колико је ситуација тешка, дугови овог предузећа су око три милиона евра, а један од главних проблема је и презапосленост. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here