ПРОЈЕКАТ „ЗНАЧАЈ ПЧЕЛА У ОЧУВАЊУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ“

0
84

За најбоље полазнике по пет кошница

У организацији Невладиног удружења „Све за пчеле, пчеле за све“, а у оквиру пројекта „Значај пчела у очувању животне средине“, у сали Скупштине општине Пљевља одржано је предавање за младе пчеларе. Познати пљеваљски пчелар и просвјетни радник Драган Голубовић је истакао значај пчеларства, али је кроз бројне детаље појаснио основне потребе у раду пчелара. Голубовић је објаснио како се једно пчелиње друштво понаша, као и које су потребе да би исто опстало. 

Предсједник поменутог удружења Владимир Џуверовић је истакао да је предавање само увод у реализацију пројекта, као и да сам пројекат траје шест мјесеци. У првих три мјесеца одржаваће се предавања, тестирања учесника, док ће се у другом дијелу радити на пружању помоћи младим пчеларима. 

-Након предавања одржаће се тестирање младих пчелара и за пет најбољих обезбиједиће се по пет кошница, као и основни прибор за пчеларење. Током три мјесеца обилазићемо младе пчеларе и помагати им у раду, казао је Џуверовић и истакао да је младим пчеларима и уопште почетницима јако битно менторство. 

Према ријечима Драгана Голубовића доста добар одзив дјеце на предавања даје наду да се полако али и сигурно рађа нова генерација пчелара. 

-Видјећемо хоће ли се родити нова генерација успјешних пчелара, казао је Голубовић и додао да је то и циљ пројекта. 

Покровитељ поменутог пројекта је Рудник угља Пљевља, а из удружења „Све за пчеле, пчеле за све“ поручили су да ће оваквих и сличних пројеката бити и у наредном периоду. 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here