КРЕЋУ У БОРБУ ЗА ОДБРАНУ ШУМА

0
84

Вршилац дужности директора Управе за газдовање шумама и ловиштима, Милош Рајковић тврди да је нови менаџмент кренуо у историјску борбу против крађе и уништења шума у Црној Гори. 

-Данас сам смијенио два руководиоца у градовима у којима смо имали велике нерегуларности и бесправне сјече. И нећемо стати на томе. Свакодневно вршимо ненајављене контроле рада, то радимо и данас, уз обећање да смо тек почели и да се више не смије толерисати нерад, корупција и неодговорност“, истакао је Рајковић.

Он је поручио да ће запослени у Управи за газдовање шумама и ловиштима морати примијенити иновативне методе рада и контроле и процесуирати сваког ко незаконито користи наш највреднији ресурс. 

-Од већих играча ћемо тражити ред и поштовање уговорних обавеза, али поручујемо и грађанима да не купују дрвне сортименте без уредних папира, јер ћемо исте у сарадњи са другим институцијама, трајно одузети гдје их год затекнемо“, рекао је Рајковић.

Он је на крају поручио да Управа за газдовање шумама и ловиштима може и мора да буде успјешна и професионална институција, која ће завриједити повјерење грађана, али само и искључиво захваљујући домаћинском управљању црногорским шумама и конкретним и видљивим резултатима.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here