НОВА ЗАПЛИЈЕНА УКРАДЕНИХ БАЛВАНА

0
190

Да се обрачун са крадљивцима дрвета наставља свједочи и нова заплијена облове грађе на подручју беранске општине. Како тврде у Управи за газдовање шумама и ловиштима Црне Горе нови покушај крађе дрвета је откривен на основи анонимне пријаве.

Захваљујући брзој реакцији и изласку на терен, службеници Управе у сарадњи са УП и инспектором успјели су да на локацији Краљевски поток, у близини села Праћевац, на подручју Газдинске јединице „Јеловица“, затекну и заплијене 15 бесправно посјечених чамових трупаца, укупне запремине 14 м³, наводи се у саопштењу и додаје да је утврђено да су трупци били необиљежени, тј. без шумског жига, без плочица за нумерисање и идентификацију и без ваљане документације.

-Након тога, извршена је заплијена бесправно посјечене грађе, која је лагерисана на сигурну локацију, док ће возило уз помоћ којег је организована заплијена до даљњег чувати службеници Управе полиције, чиме ће бити заштићен од криминалних група које су претходних дана већ учиниле више кривична ђела. Прикупљни докази су прослијеђени надлежним органима на даље поступање, поручено је из поменуте Управе и упућен позив грађанима да пријаве све сумњиве радње у шумама, како би се заједнички стало на крај онима који желе да униште највреднији природни ресурс.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here