ДОК ИЗВЛАЧЕ МИЛИОНЕ ПРОФИТА ЗАБОРАВЉАЈУ ПЉЕВЉА

0
1162

Рудник угља не санира али уништава путеве

ДОК ИЗВЛАЧЕ МИЛИОНЕ ПРОФИТА ЗАБОРАВЉАЈУ ПЉЕВЉА

Иако Рудник угља последњих година остварује милионски профит, ова компанија ништа не чини да санира путеве које уништи њихова механизација у пљеваљским селима. Како преноси „Дан“ најтежа је ситуација у МЗ Забрђе, чији предсједник Драган Лучић тврди да Рудник на овај начин показује невиђену неозбиљност. Притом из ове заједнице поручују да је Рудник угља само у прошлој години имао профит од девет ипо милиона еура.

-Писао сам у више наврата Руднику угља и тражио да се изврши санација пута којим мјештани ових села одлазе до Пљеваља. Нажалост добио сам у неколико наврата обећање да ће пут бити саниран, али то се није десило. Значи током прошле и ове године Рудник није ништа радио на терену да се санирају оштећења, јер се на појединим мјестима путем према Греву и Мрзовићима не може проћи, каже Лучић и појашњава да је било некакве комуникације измењђу заједнице и Рудника угља али да отих разговора мјештани Пљеваљског поља нијесу имали никакве користи.

-То што ме из Рудника обавјесте да су расписали тендер за одабир извођача радова или да је тај извођач радова одустао, од тога нема нико користи. Потребно је пут од ових села реконструисати јер су га уништили камиони који су транспортовали угаљ, каже Лучић и поручује да се у Руднику угља страховито неозбиљно и неодговорно  понашају.

Насупрот Лучића, извршни директор Рудника угља Славољуб Попадић тврди супротно, док фотографије са лица мјеста потврђују Лучићеву причу.

– На свим локацијама на којима је кроз пословне активности Рудника оштећена путна инфраструктура, Рудник је или извршио санацију или је процесс санације у току. За један мањи дио, радови на асфалтирањукасне, јер изабрани извођач није испоштовао обавезу извођења радова у уговореном року. Рудник је у међувремену изабрао другог извођача и радови ће бити завршени у наредних неколико мјесеци. Представници мјесних заједница су упознати са изнесеним проблемом и знају да ће Рудник испоштовати преузете обавезе. Све друге, ситније захтјеве, Рудник је ријешио на обострано задовољство, каже Попадић.

Према фотографијама сачињеним у пљеваљским селима МЗ Забрђе, као и према тврдњама Драгана Лучића, најтежа ситуација је на путном правцу преко брда Плијеш и даље према Греву и Мрзовићима.

Пројекат подржан од стране Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону 

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here