АРХИЕПИСКОП И МИТРОПОЛИТ МИЛЕШЕВСКИ АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У МИЛЕШЕВИ

0
114

У манастиру Милешеви на празник Рођења Светог Јована Крститеља – Ивањдан,  Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит милешевски г. Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију уз саслужење настојатеља манастира Светог Николаја у Прибојској Бањи игумана Петра, настојатеља манастира Свете Тројице у Пљевљима игумана Зосиме, протојереја-ставрофора Николе Перковића, протојереја Горана Крстића и протођакона Ивана Савића. Милешевске монахиње са игуманијом Аквилином одговарале су на прозбе и јектеније.

Међу великим бројем вјерног народа који су узели учешће у Божанској Литургији био је и Председник општине Пријепоље  Драго Попадић са сарадницима.

Архиепископ Атанасије је у својој бесједи навео да су сабрани вјерници самим својим доласком већ доста тога добили, и да се томе ништа не може додати и да може само подсјећати на нешто од тога и да је данашњи празник богата, неисцрпљива духовна ризница.

-Колико је она дубока и широка, да никада, ма колико се ми трудили да је обухватимо, не бисмо могли, можемо само да бирамо оно што нама највише треба, навео је Архиепископ Атанасије.

Иначе данас је прослављен и Дан општине Пријепоље, а тим поводом одржана је и свечана сједница локалног парламента. Поред одборника и других општинских функционера, сједници су присуствовали представници Владе Србије, бројних општинских управа из Србије, Републике Српске и предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш.

Пријепољци славе Дан општине 7. јул, јер је тог датума 1343. године у документима Пријепоље први пут поменуто као насељено мјесто.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here