ГРАЂЕВИНСКА ДОЗВОЛА ЗА ПРВУ ФАЗУ ТОПЛИФИКАЦИЈЕ СТИГЛА, ИЗВОЂАЧИ РАДОВА НА ПОТЕЗУ

0
141

Грађевинска дозвола за радове на првој фази топлификације, односно за изградњу топловода у дужини од шест километара коначно је добијена. Како смо незванично дознали дозвола је стигла данас и потписао је министар Јанко Одовић

Из Електропривреде Црне Горе су још током зиме најављивали да ће почетком априла добити грађевинску дозволу и да ће радови почети на изградњи топловода са почетком грађевинске сезоне. Међутим, дозвола није стигла у априлу и радови још увијек нису почели. 

Електропривреда Црне Горе (ЕПЦГ) и конзорцијум који чине фирме Рото-Терм Пљевља и Synergy Tech из Београда потписали су уговор о топлификацији Пљеваља у јесен 2022. године. Уговор је предвиђао извшење послова у вриједности од 2,5 милиона евра.

У сваком случају, након што је стигла грађевинска дозвола, извођачи радова су сада на потезу. Исти ће имати прилику да покажу преданост у раду и да на тај начин одбаце многе оптужбе да нису дорасли добијеном послу. У наредном периоду имаћемо прилику да пратимо поменуте активности и да видимо хоће ли се испунити обећање премијера Милојка Спајића да ће прва фаза топлификације бити окончана до грејне сезоне 2025. године.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here