МИГРАНТИ СУ ДИО ПОРАЖЕНЕ ВОЈСКЕ НА РАТИШТИМА БЛИСКОГ ИСТОКА

0
159


Познати политички аналитичар Џевад Галијашевић тврди да су мигранти из азијских земаља, који последњих дана уништавају имовину становника пљеваљских села уз границу са БиХ, остаци поражених војних формација на Блиском истоку.

Галијашевић наводи да се ради о војно способним и обученим групама, које су опасност по безбједност у региону.

-То су остаци поражених формација. Ако погледате те групе, ту влада војни поредак. Лако је примјетити у свакој тој групи ко је вођа, казао је Галијашевић током недавне трибине у Пљевљима, гдје је говорио о односу православља и ислама.

Галијашевић је посебно истакао да у тим групама нема жена и дјеце и да то јасно открива да се ради о припадницима војних формација.

-Случајно можете видјети у тој групи неку жену. То су жене које су их пратиле током борби и које су биле с њима. С друге стране, може ли се рећи да се ради о избјеглицама, а они носе ајфоне и редовно им се на рачуне уплаћује новац, казао је Галијашевић.

У првој половини јула мјесеца на подручју Поблаћа, од стране миграната проваљено је у више од десет кућа.

Уништавање имовине и крађе хране, прате овакво понашање миграната. Крајем јуна мигранти су у једном домаћинству, у поменутом селу, украли кокошке, искористивши их за исхрану.

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here