ОДЛАГАЊЕ ИЗМЈЕШТАЊА КОРИТА ЋЕХОТИНЕ, БИЛО БИ СКУПО ЗА ЦРНУ ГОРУ

0
152

Министар енергетике у Влади Црне Горе, Саша Мујовић боравио је у радној посјети Пљевљима и том приликом у компанији Рудник угља Пљевља одржан је састанак са руководством компаније и ЕПЦГ на ком је информисан о радовима на измјештању тока ријеке Ћехотине, највећем инфраструктурном пројекту који је тренутно активан у Црној Гори и од чије реализације зависи стабилност енергетског система државе.

Извршни директор Немања Лаковић упозано је министра Мујовића да радови на измјештању тока ријеке Ћехотине иду планираном динамиком. Лаковић је појаснио да је ово био посебан изазов за нови менаџмент, јер су радови каснили због добијања УТ услова 2020. године по којима овај пројекат није могао бити реализован.

-Подршка коју добијамо од министарства и Владе у протеклом периоду је омогућила да се ови пројекти покрену са мртве тачке. Како смо данас видјели на лицу мјеста улазимо у динамички план који је потпуно охрабрујући да координисаним дјеловањем до краја следеће грађевинске сезоне 2025. године завршимо пројекат који је од виталног значаја. Од административног дјела који смо завршили у рекордном року до момента почетка извођења радова постигли смо завидан ниво реализованости пројекта и можемо бити оптимисти да ћемо на вријеме завршити пројекат, објаснио је Лаковић.

Министар енергетике Саша Мујовић похвалио је рад на пројекту Измјештања корита ријеке Ћехотине и истакао да руководство Рудника угља по овом питању иде добрим корацима, врло су свјесни озбиљности ситуације гдје би свако одлагање у доношењу правих рјешења било веома скупо по државу Црну Гору.

-Иницијатива увијек треба да дође од менаџмента, овде имам људе који су врло активни. Иницијативе које сам добио од господина Лаковића су биле на свакодневном нивоу уз интензивну сарадњу са менаџментом и Одбором директора. Јако ми се допада ваш активни приступ нема чекања, појаснио је Мујовић. Министар је нагласио да је овај проблем требало рјешавати прије 44. Владе и нагласио да се пројекат Измјештања корита ријеке Ћехотине и еколошка реконструкција морају реализовати заједно, јер је план да у новембру 2025. године ТЕ Пљевља буде у погодну

ОДГОВОРИ

Унеси коментар!
Please enter your name here